REKONSTRUKCIJA KRETANJA

Srpski MUP objavio neviđene snimke: ‘Kretanje objekta u Savi poklapa se sa signalom mobitela‘

Snimke objekta koji pliva u Savi poklapaju se sa signalom mobitela Mateja Periša - objavili su danas iz srpskog MUP-a

Rekonstrukcija kretanja Mateja Periša

 Mup Srbije

Snimke objekta koji pliva u Savi poklapaju se sa signalom mobitela Mateja Periša. Objavila je to beogradska policija, koja je medijima prezentirala 10 minutnu rekonstrukciju kretanja Mateja Periša na snimkama s većeg broja nadzornih kamera i više puta naglasila da je jedini kontakt koji je Matej ostvario bio njegov pokušaj da uđe u taksi, te da nitko ne trči za njim, niti je bilo ikakvog sukoba.

Razlika u vremenu na restoranu Sava Nova je zbog toga što nije sat promijenjen nakon ljetnog vremena, pa zato ispada da je Matej trčao sat vremena, ali zapravo njegovo kretanje koje pokrivaju kamere trajalo je desetak minuta. Prema rekonstrukciji beogradske policije, Matej je po izlasku iz kluba Gotik otrčao polukružno ulicama i spustio se do Save kod spomenutog restorana, dok se kretanje objekta u Savi poklapa s njegovim dolaskom do Sava Nove kao i signalom njegova mobitela.

Isti taj objekt uočen je na kamerama koje nizvodno pokrivaju rijeku, upravo u razini kluba Gotik.

U priopćenju srpskog MUP-a se navodi da mediji dezinformacijama ometaju istragu.

- Policijski službenici pregledali su stotine sati materijala, snimki sa svih nadzornih kamera s trase kretanja Periša i okoline i na osnovu njih napravili rekonstrukciju njegova kretanja, od trenutka izlaska iz pravca Beton hale u 1.43 sati do trenutka silaska do Save, u 1.52 sata poslije ponoći, odakle mu se gubi svaki trag - navodi se u priopćenju.

Na temelju pregleda svih snimaka, jasno je da Matej, tvrde u srpskom MUP-u, od izlaska iz Beton hale nije bio u kontaktu niti je komunicirao s bilo kojom drugom osobom, osim s taksistom kada je stao. S njim je, napominju, policija obavila razgovor.

- Naglašavamo da je u dosadašnjem tijeku očevida policija obavila razgovor s Matejevim prijateljima koji su te večeri bili s njim, djelatnicima kluba, svim svjedocima te da je na osnovu svih izjava isključena svaka mogućnost da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tučnjava.

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova, raznih policijskih jedinica, već 13 dana kontinuirano tragaju za Matejem Perišem, a od prijave nestanka, 31. prosinca prošle godine, ulažu maksimalne napore i poduzimaju sve mjere i radnje unutar njihove kompetencije da pronađu mladića.

U potragu su, između ostalih, uključeni pripadnici Policijske uprave Grada Beograda, kojoj je nestanak prijavljen, Policijske uprave za riječnu sigurnost, pripadnici Žandarmerije, Policijske brigade te pripadnici Policijske uprave Pančevo, Smederevo i Požarevac.

Kako bi pronašli Mateja Periša, putem Interpola su obaviještene i policije okolnih zemalja.

- Još jednom apeliramo na medije i pozivamo ih da ne šire dezinformacije i ne plasiraju neprovjerene snimke u kojima se insinuiraju navodni scenariji koji su prethodili nestanku zbog osjetljivosti teme, suosjećanja s roditeljima i obitelji nestalog mladića, te remeti daljnji tijek istrage - navode u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. srpanj 2022 04:13