IZBORI U ZAGREBU

Tomislav Tomašević: ‘Ne da imam šanse pobijediti Bandića, nego će to tako i biti!‘

Tomašević je na konferenciji za novinare ustvrdio kako su građani Sesveta dosad bili ‘građani drugog reda‘
Tomislav Tomašević
 Željko Puhovski/Cropix

Klub lijevog bloka u ponedjeljak je najavio da će na skupštinskoj sjednici tražiti od Gradske uprave radikalnije zahvate u GUP-u Sesveta, kao i cjelokupnu dokumentaciju o sigurnosti zagrebačkih obrazovnih institucija.

Predsjednik Kluba Lijevog bloka Tomislav Tomašević rekao je da na web stranici grada https://potres.zagreb.hr/ na kojoj se može naći informacija o sigurnosti zgrada škola i dječjih vrtića, i dalje nedostaje uvid u to tko je napravio brzinske preglede te potpis inženjera, kao i sva detaljna dokumentacija, "zbog čega roditelji nemaju povjerenja u institucije da je to doista sigurno".

Smatra da se nije dovoljno napravilo te od uprave traži da na svoje stranice stavi cijelu i detaljnu dokumentaciju.

image
Zagrebački gradski zastupnici Kluba zastupnika lijevog bloka Tomislav Tomašević, Rada Borić i Svibor Jančić
Željko Puhovski/Cropix

Tomašević je na konferenciji za novinare ustvrdio kako su građani Sesveta dosad često bili "građani drugog reda", a to se, kaže, vidi i u odluci o izradi izmjena i dopuna Generalnoga urbanističkog plana Sesveta koja će se naći u utorak na sjednici Skupštine.

Iako je Gradska uprava obećala novi GUP, krenulo se, smatra, samo u neke kozmetičke izmjene pred izbore, a ništa se neće promijeniti.

Klub lijevog bloka stoga je zatražio od Gradske uprave da krene u radikalnije zahvate, poput izmještanja gospodarske zone između središta Sesveta i Novog Jelkovca, obilaznice za tranzitni promet koja bi išla sjeverno od središta Sesveta.

"Radi se o projektima koji godinama čekaju", istaknuo je Tomašević.

Tomašević je na novinarski upit odgovorio da na lokalnim izborima u svibnju "apsolutno ima šanse" dobiti aktualnog gradonačelnika Milana Bandića.

"Ne da imam šanse, nego će to tako i biti", rekao je.

Dodao je i da ga začuđuju izjave v.d. ravnatelja Fonda za obnovu Zagreba Damira Vanđelića, za kojeg mediji spekuliraju da bi mogao biti HDZ-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika, "s obzirom na to da obnova još nije niti počela, a kamoli završila".

"Ne vidim da je posao obnove počeo, a kamoli da je završio da bi se Vanđelić kandidirao za gradonačelnika, ali očito u HDZ-u imaju neki plan već nekoliko mjeseci", ustvrdio je.

Gradska zastupnica iz Kluba lijevog bloka Rada Borić rekla je da bi Bandićev prijedlog o 30 zgrada s 90 stanova u Klari gdje bi se smjestili oni čiji su objekti stradali u potresu bio dobar kada građani ne bi čekali još godinu i pol da se to izgradi.

image
Rada Borić
Željko Puhovski/Cropix

Ne može se doći s prijedlogom, a da se ne zna o čemu se točno radi, tko bi to trebao graditi i zašto baš na tom mjestu, kazala je.

Zabrinjava, kaže, što nakon krize i posljedica potresa Zagrepčani nemaju sigurnost da će se javni objekti urediti ni što će biti s njihovom imovinom.

Ocijenila je da je Gradska uprava neučinkovita te kasni i s obzirom na to da će tek sada na Skupštini biti odluka o pomoći onima čiji su objekti nastradali u poplavi sredinom srpnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 00:04