BIJELI POKRIVAČ

U Dubrovniku i okolici pada snijeg, ima ga i na otocima, a zabijelila se i Slavonija...

Na mjernoj postaji Parg-Čabar izmjereno je 24 cm snijega, na Puntijarci 21, a na Zavižanu 139 centimetara
Dubrovnik
 Bozo Radic/Cropix

Iako je Državni hidrometeorološki zavod za danas najavio mjestimice slab snijeg u unutrašnjosti, uglavnom u istočnim i gorskim predjelima, poslijepodne je počeo padati snijeg i u Dubrovniku.

image
Prve ovogodišnje pahulje snijega u Dubrovniku
Bozo Radic/Cropix
image
Dubrovnik
Bozo Radic/Cropix

U večernjim satima snježne pahulje zabijelile su i Župu dubrovačku, Konavle, Mokošicu...

Premda se još nije 'uhvatio' pada i na otocima, javlja Dubrovački vjesnik.

image
Dubrovnik
Bozo Radic/Cropix
image
Dubrovnik
Bozo Radic/Cropix

Snijega je danas bilo i u Slavoniji. U Osijeku se tako zadržalo nekoliko centimetara snježnog pokrivača, što su iskoristili najmlađi kako bi uživali u zimskim radostima.

image
Osijek

Vlado Kos/Cropix

Prema podacima od večeras u 19 sati, na mjernoj postaji Bilogora izmjereno je 8 centimetara snijega, kod Nove Gradiške tri, u Gospiću pet, kod Županje dva, u Karlovcu i Osijeku tri, Slavonskom Brodu pet, dok je u Ogulinu izmjereno ukupno 14 centimetara snijega. Na mjernoj postaji Parg-Čabar izmjereno je 24 cm snijega, na Puntijarci 21, a na Zavižanu 139 centimetara.

image
Osijek

Vlado Kos/Cropix

DHMZ za sutra najavljuje djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano, a u drugom dijelu dana prolazno više oblaka, osobito u unutrašnjosti. Vjetar slab, od sredine dana i umjeren jugozapadni i zapadni. Na Jadranu će jaka bura, lokalno s olujnim udarima, oslabjeti i okrenuti na sjeverni i sjeverozapadni vjetar. Najniža temperatura zraka uglavnom od -12 do -6, na Jadranu od -2 do 2 °C. Najviša dnevna temperatura između -1 i 3 na kopnu te od 3 do 8 °C u unutrašnjosti Dalmacije, duž obale i na otocima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 18:18