DOB NIJE GRANICA

Umirovljeni poduzetnik (82) otkrio novi hobi: ‘Skateboarding je super, radim na postizanju brzine‘

Djed iz Škotske privukao je pozornost nakon što je njegov prijatelj objavio video na kojem vozi skateboard

Don Morton najmanje jednom tjedno izađe u vožnju, a trenutno vježba dobivanje brzine

 Swns/Swns/Profimedia

Don Morton (82) umirovljeni je poduzetnik iz Škotske koji je osvojio online publiku svojim neuobičajenim odabirom sportske aktivnosti - skateboardingom.

Tim se sportom djed dvoje unučadi počeo baviti prije šest mjeseci, a usprkos svim dušebrižnicima, kaže kako se ljudi nemaju čega bojati.

"Skateboarding nitko ne povezuje sa starijim osobama. Percepcija stoji kako se nakon dvadesetog rođendana svi prestanu baviti ovim sportom. Ja sam živući dokaz da to nije tako i da postoji znatan broj starijih 'boardaša', samo ih rijetko primjećujete", kazao je nekad uspješni poduzetnik.

Don je cijeli život bio strastveni skijaš, no otkako je sa sedamdeset godina otišao u mirovinu, shvatio je da skijaška sezona prekratko traje. Tad je poželio isprobati neki novi sport pa mu se svidjelo rolanje. U tome je postao tako dobar da je sve donedavno bio i instruktor u rolanju, no procijenio je da je za tu ulogu sad ipak prestar.

U rujnu ove godine, na preporuku kolege skijaša, počeo se baviti skateboardingom.

"Dobro je s vremena na vrijeme iskušati nešto novo. To je jedina granica koju moramo preći. Ne postoji razlog da ovo ne probate - stariji se mogu sjajno zabavljati ako voze i samo po putevima", kazao je Morton i objasnio da ipak neće isprobavati prepreke i rampe vezane za taj sport.

Don trenutno uvježbava postizanje brzine, a svaki tjedan barem jednom ode u vožnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:09