BEZ MILOSTI

Uznemirujuća snimka: Oklopno vozilo pregazilo automobil u predgrađu Kijeva

Na društvenim mrežama kruže brojne snimke kako ruski tenkovi ukaze u kvart Obolon, a jedan video je izrazito uznemirujući

Rusko okplopno vozilo

 Twitter Screenshot

Iako se na društvenim mrežama pojavila informacija rusko oklopno vozilo gazi automobil na ulicama Kijeva, a koju ju smo prenijeli i mi, ta informacija nije točna. Naime, još uvijek nema konsenzusa o tome koja je "strana" upravljala oklopnim vozilom.

Ilya Lozovski (BBC na srpskom) izbrisao je svoj originalni Tweet koji pokazuje snimku udara, uz pojašnjenje da se "radilo u ukrajinskom vozilu koje izgubilo kontrolu".

Ono što se u ovom trenutku može potvrditi da je na snimcima stariji model sovjetskog mobilnog protuzračnog sistema kratkog dometa, 9K35 Strela 10 (NATO izvještajnog imena SA-13 Gopher). U ranijim sukobima, proruski separatisti u Ukrajini su koristili ovakvu vrstu zemlja-zrak raketnog sistema na oklopnom vozilu. Ruska vojska danas posjeduje modernije verzije Strela-10M3 i Strela-10M4.

Pred Kijevom je najteži dan, priznaju ukrajinski dužnosnici. Ruski tenkovi su ušli u predgrađe ukrajinske metropole, a na samim ulazima u grad su kilometarske kolone ruskih vojnih vozila.

Na društvenim mrežama kruže brojne snimke kako ruski tenkovi ukaze u kvart Obolon, a jedan video je izrazito uznemirujući. Naime, jedna osoba iz svog stana snimila je rusko oklopno vozilo kako namjerno gazi automobil.

Nešto kasnije prikazana je akcija spašavanja ozlijeđenog muškarca.

Napomena: Iako se na društvenim mrežama pojavila informacija rusko oklopno vozilo gazi automobil na ulicama Kijeva, a koju ju smo prenijeli i mi, ta informacija nije točna. Naime, još uvijek nema konsenzusa o tome koja je "strana" upravljala oklopnim vozilom.

Ilya Lozovski (BBC na srpskom) izbrisao je svoj originalni Tweet koji pokazuje snimku udara, uz pojašnjenje da se "radilo u ukrajinskom vozilu koje izgubilo kontrolu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:43