SVE TEŽA SITUACIJA

Val nasilja zahvatio i omiljeno odredište bogatih i slavnih: Dvije turistkinje ubijene u obračunu bandi

Dvije su žene smrtno stradale, a još tri su ozlijeđene u pucnjavi u restoranu
Kolateralne žrtve nalazile su se u restoranu usred kojeg je došlo do pucnjave
 Screenshot/wochit

Dvije turistkinje, Njemica i Indijka ubijene su prilikom oružanog dviju suprotstavljenih bandi u restoranu u omiljenom odmaralištu bogatih i slavnih - meksičkom Tulumu. Osim poginulih žena, u pucnjavi su ozlijeđene još tri žene - iz Njemačke i Nizozemske.

U službenom priopćenju ureda tužitelja savezne države Quintana Roo stoji da su žrtve stradale u "oružanom sukobu dviju kriminalnih organizacija koje se bave prodajom droge."

Tulum je omiljena destinacija na karipskoj obali, poznata po iskopinama Maja i tirkizno plavoj vodi, a vole je posjećivati i holivudske zvijezde. Nažalost, u posljednjih nekoliko godina i ondje se proširio val nasilja povezan s aktivnostima kriminalnih bandi koje se bave poslovima krijumčarenja i distribucije droge.

"U vrlo nesretnim okolnostima poginule su dvije žrtve (strane turistkinje), kolateralne žrtve koje nemaju nikakve veze sa sukobima dviju bandi oko određenog mjesta", kazao je gradonačelnik Tuluma Marciano Dzul Caamal.

Zbog ovakvih slučajeva raste zabrinutost za sigurnost Tuluma kao destinacije za odmor, a gradonačelnik smatra da samo odlučnim stavom mogu stati na kraj ovakvim tragedijama. "Moramo se ujediniti kako bismo ovom nasilju stali na kraj i pokazati da ne podržavamo nasilje, kao niti poslove vezane za drogu", kazao je Caamal.

Od početka "rata protiv droge", u koji je Meksiko uključio svoju vojsku 2006. godine, stradalo je oko tristo tisuća ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:07