BUKTINJA U STAROJ JEZGRI

Vatrogasci ugasili požar u Zadru! U zgradi na Narodnom trgu izgorjelo nekoliko stanova

Vatrogasne snage vjerojatno će ostati u dežurstvu preko noći, a dotad će s vodom natapati zgradu
Požar u Zadru
 Luka Gerlanc/Cropix

>>>NOVO<<< Nešto iza 16 sati požar u zgradi na Narodnom trgu je ugašen, piše Zadarski.hr.

Vatrogasci još uvijek polijevaju opožarenu zgradu, poslovne prostore i stanove, kako bi zaustavili i najmanju mogućnost da vatra ponovno krene. Vjerojatno će vatrogasne snage ostati u dežurstvu preko noći, a dotad će s vodom natapati zgradu.

Nakon toga slijedi policijska istraga koja bi trebala utvrditi uzroke ove katastrofe...


- Trebalo bi presjeći grede, a ako presječemo grede pada čitava zgrada jer sve stoji na tim gredama - rekao je oko 15 sati zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar Željko Šoša.

Dramatično pogoršanje požara koji je na zgradi na Narodnom trgu izbio u utorak nešto poslije 11 sati nastupio je oko 15 sati, kada je Šoša izjavio da je u opasnosti cijeli Poluotok.

image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix

- Krov na zgradi koja je prva buknula se urušio. No na žalost to ne možemo zvati zgradom već se radi o sklopu zgrada koje su spojene, sa stotinjak, dvjesto stanova. Teško je zaustaviti požar jer su unutra sve stare grede, borimo se da se požar ne proširi na daljnje stanove. Ima gipsanih ploča ispod greda, mi smo unutra i praktički pilamo te gipsane ploče – rekao je Šoša.

image
Željko Šoša
Luka Gerlanc/Cropix

- Radimo ono što možemo, a što se ne može, ne može se; greda gori u zidu i jednostavno prelazi u drugi stan – rekao je Šoša, dodajući da oko 15 sati gore četiri stana i potkrovlje.

image
Luka Gerlanc/Cropix
image
Luka Gerlanc/Cropix

- Mi zaustavimo vatru, ali greda nastavi tinjati i prelazi kroz zid u drugi stan, to nam se događa. Opasnost nipošto nije nije prošla, sada je ovdje 20 vatrogasaca i ostali su u pripremi. Svi su preumorni, stižu nove snage, mijenjamo dečke nakon nekoliko sati rada i nekoliko boca potrošenog kisika – izjavio je Šoša za Zadarski.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 12:45