PREMIJERA SPOTA

Zadarska pjevačica Natali Dizdar u bliskom susretu s vanzemaljskom silom: ‘Kad mislim na to...‘

Dinko Štimac uspio je prikazati dva lica Natali Dizdar, jedno ‘ovozemaljsko‘ i jedno ‘vanzemaljsko‘
Natali Dizdar
 Aquarius Records

Zadarska 36-godišnja pjevačica na portalu Jutarnji.hr premijerno predstavlja svoj novi samostalni singl "Kad mislim na to" i najavljuje zagrebački koncert u Laubi.

Nakon što je osvojila publiku radom na projektu BETI, pjevačica Natali Dizdar napokon predstavlja vlastiti, samostalni singl - "Kad mislim na to".

Pjesmu potpisuju Natali Dizdar i Vladimir Mirčeta, njezin gitarist i dugogodišnji suradnik, a za video spot u kojem se Natali susreće s 'drugom vrstom' zadužen je bio redatelj Dinko Šimac.

image
Aquarius Records

- Ovu pjesmu sam zapravo napisala u Kolumbiji još na ljeto 2017. godine i kad god je čujem vrati me u to vrijeme. Cijela ta godina mi je bila turbulentna i sanjiva, s puno priča, završenih, nedovršenih i novih, pa takav neki osjećaj prati i ovu pjesmu. Vlado i ja smo ustvari demo verziju dosta brzo završili, ali sam pričekala sa završetkom pjesme jer sam htjela vidjeti u kojem će smjeru ići moj sljedeći album, odnosno u ovom slučaju, to će ustvari biti EP - objašnjava nam Natali kako je pjesma nastala.

Futuristički spot u kojem Natali susreće neku neobjašnjivu vanzemaljsku silu osmislio je Dinko Šimac poznat po svojim nadrealnim animacijama i posebnim vizualnim efektima. Dinko je tako uspio prikazati dva lica Natali Dizdar, jedno 'ovozemaljsko', i jedno 'vanzemaljsko'.

image
Aquarius Records

- Super mi je bilo raditi s Dinkom, sviđa mi se koncept koji je zamislio s 'bliskim susretom' i hologramima koji dočaravaju odlazak u neku drugu dimenziju, a osim toga drago mi je da sam konačno sjela i za klavir u ovom spotu - prisjetila se Natali.

Zadarska pjevačica vrijedno je iskoristila prisilnu pandemijsku pauzu od nastupa, pa je u završnoj pripremi i nekoliko novih singlova koje namjerava izdati u obliku EP-a.

- Pjesma "Kad mislim na to" je prvi singl s nadolazećeg EP-a na kojem će se naći pet pjesama, a koji trenutno završavamo u studiju i čijem izlasku se nadam na jesen. Sve dosta ovisi i o situaciji s koronom i nemam neku potrebu požurivati projekte u kojima se nalazim. Čekamo pravi trenutak - rekla nam je Natali koja je tako jedva dočekala da ovom prilikom može najaviti i prvi nastup pred publikom nakon dugo vremena.

Naime, u subotu 24. travnja u zagrebačkoj Laubi planira održati koncert na kojem će prvi puta uživo otpjevati novi singl, ali i neke od svojih najvećih hitova.

image
Aquarius Records

Ulaznice za sjedeći koncert u prodaji su od 22. ožujka putem sustava Entrio.

Program je sufinanciran putem Natječaja „Jer svirati se mora“ provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2023 05:13