KRALJEVSKI JEZIK

Luda noć na otoku: Princ Harry beljio se Hvaranima, za dlaku izbjegao batine

 Damjan Tadić/CROPIX

Princ Harry , koji je tijekom proteklog vikenda sa svojim društvom na luksuznoj jahti “ Okhalila” uživao u ljepotama Paklenjaka, u subotu oko tri sata izjutra u điradi po hvarskoj rivi skoro je imao problema. Naime, britanski član kraljevske obitelji ničim izazvan prišao je desetorici hvarskih prijatelja zauzetih čakulom na mandraču, pokazavši im kako izgleda kraljevski jezik, piše Slobodna Dalmacija.

Kraljević, inače poznat i po svojim nekonvencionalnim ponašanjima, “beljenjem” je iznenadio okupljenu družinu, koja ga uopće nije prepoznala. Tek kada su primijetili da iza njega i dva mu prijatelja trči paparazzo Damjan Tadić, shvatili su kako im se nimalo kraljevski obratila neka važna faca.

No, i bez obzira na svu važnost, takvo ih je ponašanje automatski razbjesnilo, kaže Denis Rajčić, jedan od onih iz družine s mandrača, koji je doživio bliski susret s nestašnim princem.

‘Ma vidi ovoga...’

- Doša je na manje od metar od nas, odjednom se tu stvorija i ničim izazvan nam se izbeljija. A bome je to i trajalo jer se tako obratija svakom od nas, jezik ni uvlači dok nas sve nije pogleda. I kaže jedan od nas “ma vidi ovoga”, jer ko ga je u tri ure ujutro moga pripoznat, e sad ću mu ja pokazat pa nek se bleji kome hoće. I čim je taj s jezikon proša, eto ti Damjana taj tren, stvori se, vidili ga kako trči za njim. E, onda smo promislili kako je to neki poznati. Tek kasnije, sutra, shvatili smo da je to bi taj princ - ispričali su nam Hvarani, tek sutradan povezujući kako im se glavom i jezikom obratio uvaženi britanski kraljević.

Princ Harry i njegova ekipa tijekom petka i subote guštali su u čarima Paklinskog otočja . Na luksuznom plovilu dugom 48 metara, intenzivne zlatne boje, registrirane na Kajmanskom otočju, mladi je princ s nekolicinom prijatelja i nekoliko zaštitara koji su ga u stopu pratili posjetio uvale Palmižana, Ždrilca...

Neslužbeno saznajemo kako je tijekom subote bio i na Visu. Osim hvarskog restorana “ Sidro”, gdje se malo zapio s našim fotoreporterom Tadićem, te diskokluba “ Venerande”, u kojoj je nekoliko puta upao u bazen, nestašni je princ, kažu Hvarani, bio i na noćnoj zabavi u koktel baru “ Vinogradišće”, na južnoj strani Palmižane.

Imao je prigodu guštati i u svjetski priznatoj dalmatinskoj spizi, a za tu je prigodu odabrao hvarski restoran “ Gariful”. Dobili su stol u kutu, izvan dometa pogleda.

Profesionalno osoblje restorana ni pod koju cijenu nije nam htjelo potvrditi informacije o uvaženom britanskom kraljeviću, no pikanterije o VIP gostu ipak se ne mogu sakriti.

Tako od onih koji su mu tu večer sjedili blizu saznajemo kako su za Harryjevo društvo spojena dva stola za kojima su sjedili on i njegovi prijatelji, sedam mlađih muškaraca. Budno su ih pazila četiri zaštitara.

- Takav se gost ipak ne može sakriti onome tko zna gledati. Dakle, za predjelo je jeo školjke i škampe, buzara je bila u điru, čini mi se. Onda su imali ribu sa žara, mislim da su bile šarge i šampjeri, a za desert voće. Bili su prilično mirni, neupadljivi, a račun je platilo osiguranje – kaže nam jedan od bliskih promatrača, piše Slobodna Dalmacija .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:40