ODMOR U HRVATSKOJ

Bill Gates posjetio Skradin i slapove Krke

ŠIBENIK - Osnivač Microsofta i drugi najbogatiji čovjek na svijetu, Bill Gates boravio je u srijedu u Skradinu i na slapovima Krke. Sa svojom suprugom Melindom i troje djece u dvosatnom izletu obišao je slapove Krke, najveću atrakciju Nacionalnog parka Krka kojeg godišnje posjeti oko 700.000 gostiju.

Nakon toga prošetao je Skradinom i razgledao znamenitosti tog drevnog gradića na desnoj obali Krke. Kako doznajemo, nije se odlučio ručati u Skradinu koji je sa svojim brojnim restoranima i konobama poznato gastro odredište. Tek nešto novca potrošio je na suvenire i knjigu koju je kupio na slapovima.

Čim je ugledao bliceve fotoreportera Gates je pognute glave pohitao prema gliseru kojim je došao u Skradina. Jer, daleko veća luksuzna iznajmljena jahta čekala ga je u Prukljanskom jezeru. Inače, ovo je drugi Gatesov posjet Skradinu. Taj gradić prava je meka za svjetski poznate face.

U ljepote Skradina i Nacionalnog parka Krka, među ostalim, osobno su se uvjerili višestruki svjetski prvak u Formuli 1 Michael Schumacher, jordanska kraljica Rania, ruski multimilijarder i vlasnik Chelseaja Roman Abramovič i brojni drugi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:26