KOBNI IZLAZAK

Babina Greda: U teškom sudaru na A3 poginulo dvoje mladih

 Damir Glibušić/CROPIX

BABINA GREDA – Dva mlada života izgubljena su u teškoj prometnoj nesreći koja se u subotu oko 2,30 sati dogodila na 258. kilometru autoceste Bregana-Bajakovo kod Babine Grede, čime je kobno završio noćni izlazak petero mladih iz spomenutog sela u okolici Županje.

Dvoje mladih, 20-godišnja Branka Bilić i 27-godišnji Ivica Knežević na mjestu su poginuli u stravičnoj nesreći. Oboje su bili putnici u Peugeotu 106 županjskih oznaka kojeg je vozio njihov 23-godišnji suseljanin Josip Brkić koji je, prema rezultatima očevida, zbog brzine izgubio kontrolu nad automobilom.

Zajedno s troje mladih u Peugeotu, nakon zabave u seoskim kafićima u restoran na kavu s druge strane autoceste A3 krenulo je VW Golfom još dvoje mladih iz Babine Grede, no dogodila se tragedija.

U obiteljima poginulih u subotu prijepodne šok i suze.

- Branka je bila dobro dijete - jedva je smogao snage reći otac poginule djevojke, Mladen, ne mogavši zaustaviti suze i jecaje. Bila je najmlađe od četvero djece u obitelji Bilićevih.

Tuga je zavila i drugu babogredsku obitelj, a ni stric poginulog mladića Marko nije mogao puno govoriti. Za Ivicu je rekao da je bio vrijedan mladić, radio je kao električar, a protekle blagdane bio je na odmoru prije odlaska na teren koji ga je čekao sljedećega tjedna.

Prema policijskim podacima, vozač Peugeota imao je 0,77 promila alkohola u krvi, a u nesreći je zadobio lakše ozljede zbog kojih je prevezen u Opću bolnicu Vinkovci.

Vozeći sjevernim kolničkim trakom autoceste Bregana-Bajakovo, iz smjera Županje, 23-godišnji vozač izgubio je nadzor i udario u središnju odbojnu ogradu, Peugeot se odbio i „zarotirao“ na cesti, te pritom udario u VW Golf koji je vozio iza njega.

Za upravljačem Golfa, također županjskih tablica, bio je 20-godišnji Ivan Đukić kojem je policija nakon nesreće izmjerila 1,27 promila alkohola u organizmu, a on je u sudaru ostao neozlijeđen kao i njegov 22-godišnji suputnik, Slaven Mašić.

Od siline udara, dvoje mladih iz Peugeota ispali su iz automobila i od zadobivenih ozljeda na mjestu preminuli.

Prizor na mjestu nesreće ocrtavao je stravu koja se odigrala u sitnim noćnim satima – beživotna tijela na cesti i do neprepoznatljivosti smrskani Peugeot 106 čiji su dijelovi bili razbacani uokolo.

Protiv vozača Peugeota policija će zbog nesreće podići kaznenu prijavu, a čeka ga i optužni prijedlog, jednako kao i vozača Golfa, zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Očevid je na mjestu kobne nesreće obavila ekipa PU vukovarsko-srijemske, a promet autocestom A3 odvijao se bez zastoja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 20:03