ZAPLJENA

Bivši kickboksač i svodnik pao s 52 kilograma trave

Vidović je 2010. bio uhićen zbog sumnji da je dvije godine ranije bio jedan od napadača na novinara Jutarnjega lista, Dušana Miljuša, no ubrzo je pušten
 Hanza media

Čak 52 kilograma marihuane, čija je ulična vrijednost 3,5 milijuna kuna, zaplijenila je zadarska policija u subotu na autocesti u blizini odmorišta Nadin. Cvjetni vrhovi marihuane bili su spremljeni u dvije platnene putne torbe, a pronađeni su na zadnjem sjedištu automobila marke Opel Astra zagrebačkih oznaka, koji je vozio 38-godišnji Goran Vidović.

Bivši kickboksač Vidović bio je krajem 2010. uhićen u sklopu policijske akcije Šok 3 zbog sumnji da je dvije godine ranije bio jedan od napadača na novinara Jutarnjega lista Dušana Miljuša.

Intenzivan miris

Policiji je Vidović u subotu zapeo za oko jer je prema Zagrebu vozio automobil registriran na 23-godišnjeg Zagrepčanina koji je dosad prijavljivan za više kaznenih djela, među kojima i za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama. Kad su ga legitimirali, policajci su osjetili jak miris marihuane. Nakon pretrage automobila Vidović je odmah uhićen, a policija je kod njega pronašla i 4000 kuna koje su mu oduzeli privremeno. Nakon dovršenoga kriminalističkog istraživanja Vidović je uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje prometa drogama priveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a vozilo je prevezeno u krug policije kako bi se pretražilo dodatno. - Ovo je najveća zapljena marihuane na području Policijske uprave zadarske i rezultat je kvalitetne operativne suradnje temeljne i kriminalističke policije na terenu radi suzbijanja svih oblika protupravnog ponašanja, od sigurnosti prometa do suzbijanja krijumčarenja - rekao je Anton Dražina, načelnik zadarske policije koji je velik ulov policije otkrio javnosti tijekom posjeta ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića.

Bez dokaza

Kako je poznato, Vidović se 2010. godine našao među osobama koje je policija pokupila u akciji Šok 3, a koja je prema tvrdnjama tadašnjega policijskoga vrha, trebala biti udar na vrh organiziranoga kriminala, međutim, ubrzo se pokazalo da policiji nedostaje dokaza. U akciji je privedeno desetak osoba, među kojima i Vidović, no svi su ubrzo pušteni osim Darka Dakića, koji je s Vidovićem tada bio suvlasnik jedne tvrtke, te Đorđa Vuletića protiv kojih je otvorena istraga zbog napada na Miljuša i vlasnika Industrogradnje Josipa Galinca.

Nakon sedmomjesečne istrage Državno odvjetništvo odustalo je od progona Dakića i Vuletića zbog nedostatka dokaza pa niti jedan dio akcije Šok 3 nije dobio sudski epilog. Međutim, nedugo nakon Šoka 3, 2011. godine Vidovića je policija ponovno uhitila, ovaj put zbog organiziranja međunarodne prostitucije te je sa Željkom B. (52) i Goranom M. (38) bio jedno vrijeme i pritvoren, a na kraju su na temelju nagodbi s tužiteljstvom osuđeni na uvjetne zatvorske kazne.

Istražni zatvor

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je bila o podvođenju dviju djevojaka iz Srbije u hotelima i stanovima na području Zagreba. Nakon što je protiv Vidovića otvorilo istragu zbog krijumčarenja droge, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru predložilo je sucu istrage da se Vidoviću odredi jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela jer je riječ o osuđivanoj osobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 19:47