NA SLOBODI

Poznati reper pušten iz zatvora: Odgovorio na priče da je švercao marihuanu u stražnjici

To je bila nezgoda, objašnjava reper i otkriva kako se sada vraća glazbi

Fredo

 Retna/avalon.red/Avalon/Profimedia/Retna/avalon.red/avalon/profimedia

Reper Fredo pušten je nakon pet mjeseci boravka u zatvoru u Dubaiju u kojem je završio zbog toga što je uhvaćen da posjeduje kanabis.

Reper je tvrdio da nije bio svjestan da ima kod sebe droge kad je prolazio osiguranje na britanskom aerodromu. Priznao je da je progutao svoju zalihu zbog čega je završio u ćeliji bez toaleta i živio je na piletini od rujna.

Pravog imena Marvin William Bailey otkrio je da se osjećao „rehabilitirano” na Instagramu i poručio fanovima: „Ne bojte se doći u Dubai. Samo nemojte ponijeti nešto što ne bi smjeli ponijeti i bit ćete dobro.”

„Ne slušajte tračeve. Tretiraju vas lijepo. Dat će vam puno pilećeg biryanija. Dat će vam puno vremena za razmišljanje. Svi griješimo. Samo nemojte ići u zatvor. Nema toaleta – ničega. Rupa u zemlji. Nema role papira. Ništa od toga. Ludo je.”

„Ali počnete cijeniti život i dobre stvari koje se događaju”, zaključuje Fredo.

Britanski glazbenik je opovrgnuo da je travu skrivao u stražnjici i da je osuđen na pet godina, što je minimalna kazna za dilanje droge u UAE. Nije objasnio kako su ga osudili, ali korištenje i posjedovanje droge je kazna od minimalno tri mjeseca, a čini se da je on u zatvoru proveo pet mjeseci.

„To je bila nezgoda. Nikad ne bih nosio travu u Dubai. Vraćam se glazbi”, otkrio je 29-godišnjak koji je sada prestao pušiti.

„Na pet godina. Kod kuće sam. Greške se događaju. Nemojte me osuđivati – bila je nezgoda. Također nikad ne stavljam travu u moju stražnjicu. Uspaničio sam se i progutao je. Tko god je pričao da sam pokušao staviti travu u stražnjicu, nemojte”, kaže reper.

Ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da podržava Britanca koji je u UAE i da su u kontaktu s lokalnim dužnosnicima.

Radha Stirling, izvršna direktorica zagovaračke organizacije Detained In Dubai, govorila je za The Sun.

„Gdje god je, bit će u pretrpanim uvjetima, svjetla će gorjeti cijelu noć... potpuno poremećeno. Neće imati pristup lijekovima koje treba. Postoji rizik i od nasilja, to je zastrašujuće.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:23