KAŽNJENI NASILNICI

Bivšim članovima Mladeži HDZ-a 23 mjeseca zatvora

Osuđena trojica mladića zbog kojih se crveni Karlovac

KARLOVAC - Sud nije povjerovao u neuvjerljiv iskaz bivših pripadnika Mladeži HDZ-a koji su tvrdili da su oni zapravo žrtve meteža u karlovačkom klubu Astralis, kada je teške batine dobio 18-godišnji Marko Jovović.

Bez ikakva razloga

Tako su danas Željko Goršić i Danijel Trupković nepravomoćno osuđeni na sedam mjeseci zatvora , dok je Vladimir Vogrinc dobio dva mjeseca više. Karlovački sudac Leon Kovačić je izričući presudu rekao da je osuđeni trojac na Marka Jovkovića nasrnuo bez ikakva razloga i s ciljem da mu nanesu teške tjelesne ozljede, u čemu nisu uspjeli samo zahvaljujući sretnom spletu okolnosti.

Dan prije presude Ivan Jedvaj posvjedočio je da ga je prijatelj Željko Goršić, sin istoimenog državnog tajnika u MORH-u, pozvao da proslave izlazak iz zatvora njegova prijatelja Vogrinca.

Izjavio je da su žurno izašli iz lokala nakon što je počeo metež upravo da Vogrinc ne bi opet morao u zatvor gdje je bio zbog nasilja.

Autom u masu

Sudac je prvookrivljenog Goršića oslobodio krivnje za pokušaj da se na parkiralištu Astralisa automobilom probije kroz masu, kojom prilikom je navodno jednom od gostiju prešao preko noge.

Sva trojica osuđenih dužna su nadoknaditi sudske troškove u jednakim omjerima, a Vladimir Vogrinc će do pravomoćnosti presude ostati u pritvoru u kojem se nalazi već tri mjeseca. Branitelji osuđenih najavili su žalbu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:29