SLUČAJ OTKRIO JUTARNJI

NASILNA MLADEŽ HDZ-a Premlatili studenta, sudu za odluku o slučaju trebalo nevjerojatnih 1150 dana

Željko Goršić, Danijel Trupković i Vladimir Vogrinc prije četiri godine pretukli su studenta Marka Jovkovića

Nakon što se nepravomoćna presuda izrečena trojici bivših pripadnika karlovačkog HDZ-ova podmlatka više od tri godine, ili točno 1150 dana, povlačila po ladicama Županijskog suda u Karlovcu, čekajući da o njoj mišljenje iskažu suci tog suda, to se konačno i dogodilo, i to tjedan dana nakon što je o tome pisao Jutarnji list.

No, Županijski sud u Karlovcu, odnosno njegova stalna služba u Gospiću, presudu Željku Goršiću, sinu istoimenog bivšeg državnog tajnika u MORH-u, Danijelu Trupkoviću, bivšem predsjedniku županijske Mladeži koji je svojevremeno bio gradski i županijski vijećnik, te Vladimiru Vogrincu, nije potvrdila, već ju je poništila i vratila predmet na Općinski sud, gdje će se trojcu suditi ispočetka, četiri godine nakon inkriminiranog događaja.

Nasilje u toaletu

Podsjetimo, trojac je u lokalu Astralis u prosincu 2010. ničim izazvan u toaletu pretukao i u bolnicu poslao tada 18-godišnjeg studenta Marka Jovkovića. Zbog pritiska javnosti istraga je postala ozbiljnija i tijekom nje su mladićeve ozljede iz lakih prekvalificirane u teške. Sve to se dogodilo pošto ga je u bolnici posjetila tadašnja šefica HDZ-a i premijerka Jadranka Kosor.

Prvostupanjskom presudom sudac Leon Kovačić je Goršiću i Trupkoviću odrezao po sedam mjeseci zatvora, a Vogrincu devet. Predmet je na Županijski sud, koji se nalazi samo kat iznad, putovao točno 32 dana i ondje proveo sljedećih 312 dana.

Reakcija nakon napisa

Tada je spis preraspoređen stalnoj službi u Gospiću, gdje je odležao 777 dana, sve dok o tome nije pisao Jutarnji, koji je i razotkrio cijelu aferu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 11:08