PODNIO USTAVNU TUŽBU

BIZARAN ZAHTJEV OPTUŽENOG ZA UBOJSTVO REDARA I RANJAVANJE DVOJICE U DISKO KLUBU 'Ne želim biti u pritvoru, pustite me na slobodu'

 
Ubijeni Tomislav Lopac

Iako je Ivan Tomljanović (56) u svojem osvetničkom pohodu u Senju u rujnu prošle godine ubio jednog mladića, a teško ranio dvojicu, zbog čega ga je Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci ovih dana optužilo za tri teška kaznena djela, on smatra da bi početak suđenja trebao čekati na slobodi.

Štoviše, tvrdi da mu je Županijski sud u Rijeci u prosincu prošle godine, kada mu je odbio žalbu o određivanju istražnog zatvora, prekršio prava pa je protiv takve odluke podnio ustavnu tužbu.

Tomljanovića terete da je u diskoklubu Konoba u Senju ubio redara Tomislava Lopca (38) zato što ga je ovaj zamolio da ode jer je uznemiravao dvije djevojke. U pucnjavi je ranio Tina Rončevića (26) i Josipa Mesića (27), koji su čudom preživjeli. Sudsko vijeće Ustavnog suda priklonilo se obrazloženju suca istrage i njegovim razlozima za određivanje zatvora, odnosno drugostupanjskog suda koji je njegovo rješenje potvrdio te odbacio tužbu Tomljanovića i njegova odvjetnika.

Ivan Tomljanović je znao zalaziti u noćni klub, bio je čest gost, pa je i te noći navratio, ali i bio nasrtljiv prema nekim gostima, posebno djevojkama. No, i pojedini posjetitelji provocirali su Tomljanovića, najviše zbog njegovih godina i činjenici da mu baš i nije mjesto u lokalu gdje zalaze ipak nešto mlađe generacije. Iako će okolnosti događaja biti predmet istrage, neki su svjedoci potvrdili da su Tomljanovića pokušavali istjerati 'vritnjacima', mladi su ga provocirali, uzeli u 'đir', podsmjehivali mu se, aludirajući na njegove godine, pisao je u rujnu Novi list.

No, voditelj Kluba Tomislav Lopac koji je ujedno brinuo o redu u lokalu nekoliko ga je puta upozorio da pripazi na ponašanje, bio je zamoljen u nekoliko navrata da napusti lokal, a da ne dosađuje gostima upozorili su ga i prijatelji ubijenog Lopca, Rončević i Mesić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 06:39