PROCEDURA

Bjeguncu dala šest mjeseci za predaju

Robert ‘pozdravlja vas vaš direktor’ Knežević bit će u odsutnosti osuđen za prevaru ako se ne pojavi za pola godine

ZAGREB - Draga sutkinjo, neću se vratiti jer sam u bijegu, pisao je nedavno Robert Knežević (36), bjegunac iz gospićkog zatvora, sutkinji Kaznenog suda u Zagrebu. Tamo se protiv njega i Mladena Vladovića (56) vodi postupak zbog preprodaje tuđeg zemljišta u Hercegovačkoj ulici u Zagrebu. Vrijednost atraktivnog terena procijenjena je na gotovo 200.000 eura.

Beskućnik sa zemljištem

Sada je sutkinja bila primorana odrediti obustavu postupka na tri do šest mjeseci. U tom vremenu Knežević se mora predati policiji i pojaviti na sudu ili će mu nakon isteka tog roka početi suđenje u odsutnosti.

Knežević je iz gospićkog zatvora pobjegao 20. rujna ove godine, i to kroz glavna vrata. Iskoristio je trenutak kada su ga pravosudni policajci prepratili do poluotvorenog odjela gdje ga je čekala supruga. Tada je otključao glavni ulaz i nestao.

Slučaj u Hercegovačkoj bio je poznat po tome što je Franu Bulića, nekadašnjeg direktora splitske Dalme, a danas beskućnika, nagovorio da se lažno predstavi kao vlasnik parcele i da mu je pomogne preprodati. To su i učinili za gotovo 200.000 eura.

Sutkinji je u pismu pristojno objasnio da je nezadovoljan i da je zato pobjegao.

Kriv mu je sudac

Pitao se zašto je još na odsluženju 18-mjesečne kazne zbog krivotvorenja isprava kad je sudac koji ga je osudio, smatra Robert Knežević, pogrešno protumačio zakon.

Najavio je i svoj povratak iz bjegunstva jer, kaže, želi ponovno početi sa normalnim životom, ali dotad će pričekati da se ‘cijela zavrzlama prvo riješi’. Ima točno šest mjeseci za to.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 01:46