ON TVRDI DA NIJE KRIV

BOMBU PRED ZAGREBAČKI KAFIĆ BACIO VLASNIK LOKALA? Duno jedini osumnjičeni, odredili mu pritvor

Robert Duno i caffe bar Industry u Sutlanskoj
 Facebook/HANZA MEDIA

Robert Duno (39), vlasnik prostora caffe bara Industry u Sutlanskoj 1, na uglu s Bednjanskom, ispred kojeg je u srijedu u 7.10 sati eksplodirala ručna bomba, priveden je u četvrtak popodne pritvorskom nadzorniku na Oranicama zbog sumnje na dovođenje u opasnost života i imovine.

Istražna sutkinja zagrebačkog Županijskog suda oko 19 sati mu je odredila jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, a protiv njega je pokrenuta istraga zbog dovođenja u opasnost općeopasnom readnjom, točnije bacanja bombe.

- Mi smo preuzeli zastupanje gospodina Dune, on poriče da je počinio ovo kazneno djelo. Koliko smo vidjeli, u spisu protiv njega nema gotovo nikakvih konkretnih dokaza. Smatramo da je u pitanju pritisak javnosti, odnosno da se traži dežurnog krivca za bacanje bombe, rekli su nam iz odvjetničkog ureda Umićević - Planinić, koji je preuzeo obranu Roberta Dune.

Kao što smo izvijestili, u eksploziji je stradala slučajna prolaznica Dušanka Puljak (76), koju je u leđa pogodio geler ručne bombe. Ona je puštena iz Kliničke bolnice Sestre milosrdnice na kućnu njegu i oporavlja se od ozljede.

Zagreb, 060113.
Sutlanska ulica.
Ispred kafica Industry.
Sukob dviju zastitarskih agencija. Dva zastitara zakljucala su se u kaficu Industry i ne izlaze van.
Na fotografiji: Policija i zastitari cekaju ispred kafica.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX / CROPIX

Najmoprimac kafića Krunoslav Salamun već se godinama spori s vlasnikom prostora Dunom, koji ga, kako kaže, želi izbaciti iz lokala i prije isteka ugovora o najmu.

Sve nove detalje o ovom slučaju čitajte u petak u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:49