ISPITANI SVI SVJEDOCI

DAMIR ŠKARO IZAŠAO NA SLOBODU Sutkinja istrage ukinula mu istražni zatvor koji mu je bio određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke

Zagreb, 241019.
Remetinec.
Bivsi saborski zastupnik HDZ-a i bivsi predsjednik Autokluba Siget,izasao je iz istraznog zatvora u Remetincu
Foto: Marko Todorov / CROPIX
Marko Todoro / CROPIX

 

Damir Škaro (59), bivši saborski zastupnik HDZ-a i bivši predsjednik Autokluba Siget, nešto poslije 16 sati izašao je iz istražnog zatvora u Remetincu, a pritom nije davao nikakve izjave.

Da će Škaro danas biti pušten na slobodu, ranije nam je potvrdio Ante Zeljko, glasnogovornik Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Sutkinja istrage ukinula mu je istražni zatvor koji mu je bio određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke s obzirom da su danas ispitani svi svjedoci, da je i žrtva silovanja za koje je osumnjičen također dala iskaz, i rješenje o ukidanju istražnog zatvora upravo je faksirano sa Županijskog suda u zatvor u Remetinec.

Škaro je nakon primitka tog rješenja i obavljenih formalnosti izašao na slobodu.

 

Damir Škaro uhićen je 4. rujna ove godine na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom povratka iz BiH nakon što ga je njegova tajnica u Autoklubu Siget prijavila za silovanje i spolno uznemiravanje koje se u prostorijama AK Siget u subotu 10. kolovoza ove godine.

FOTOGALERIJA: Damir Škaro pušten iz Remetinca

 

Žrtva je cijeli slučaj ispričala svojoj liječnici koja je prijavila silovanje. Policija je ispitala i neke svjedoke, a žrtva je tvrdila da joj je Škaro putem posrednika nudio 80.000 eura da ga ne prijavljuje, međutim, ona je to ipak učinila. Sve je ispričala i novinaru Ivanu Čorkalu za emisiju 'Provjereno' Nove TV, a prilog je emitiran dan nakon Škarina uhićenja.

Odvjetnik Krešimir Krsnik, Škarin branitelj, pokušao je sudskim putem ishoditi zabranu emitiranja priloga, što je sud odbio, ali je kasnije podnio prijavu i protiv žrtva i protiv urednice i novinara 'Provjerenog'.

U svojoj obrani u tužiteljstvu Pkaro je tvrdio da nije počinio kazneno djelo za koje ga se tereti i da mu je sve podmetnuto.

U međuvremenu je podnio ostavku na mjesto predsjednika AK Siget, a smijenjen je s mjesta člana Skupštine i člana Upravnog odbora Hrvatskog autokluba. Matični ogranak HDZ-a protiv njega je pokrenuo stegovni postupak koji još nije okončan.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo