ISPITANI SVI SVJEDOCI

DAMIR ŠKARO IZAŠAO NA SLOBODU Sutkinja istrage ukinula mu istražni zatvor koji mu je bio određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke

 
 Marko Todoro / CROPIX

Damir Škaro (59), bivši saborski zastupnik HDZ-a i bivši predsjednik Autokluba Siget, nešto poslije 16 sati izašao je iz istražnog zatvora u Remetincu, a pritom nije davao nikakve izjave.

Da će Škaro danas biti pušten na slobodu, ranije nam je potvrdio Ante Zeljko, glasnogovornik Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Sutkinja istrage ukinula mu je istražni zatvor koji mu je bio određen zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke s obzirom da su danas ispitani svi svjedoci, da je i žrtva silovanja za koje je osumnjičen također dala iskaz, i rješenje o ukidanju istražnog zatvora upravo je faksirano sa Županijskog suda u zatvor u Remetinec.

Škaro je nakon primitka tog rješenja i obavljenih formalnosti izašao na slobodu.

Damir Škaro uhićen je 4. rujna ove godine na graničnom prijelazu Stara Gradiška prilikom povratka iz BiH nakon što ga je njegova tajnica u Autoklubu Siget prijavila za silovanje i spolno uznemiravanje koje se u prostorijama AK Siget u subotu 10. kolovoza ove godine.

FOTOGALERIJA: Damir Škaro pušten iz Remetinca

Žrtva je cijeli slučaj ispričala svojoj liječnici koja je prijavila silovanje. Policija je ispitala i neke svjedoke, a žrtva je tvrdila da joj je Škaro putem posrednika nudio 80.000 eura da ga ne prijavljuje, međutim, ona je to ipak učinila. Sve je ispričala i novinaru Ivanu Čorkalu za emisiju 'Provjereno' Nove TV, a prilog je emitiran dan nakon Škarina uhićenja.

Odvjetnik Krešimir Krsnik, Škarin branitelj, pokušao je sudskim putem ishoditi zabranu emitiranja priloga, što je sud odbio, ali je kasnije podnio prijavu i protiv žrtva i protiv urednice i novinara 'Provjerenog'.

U svojoj obrani u tužiteljstvu Pkaro je tvrdio da nije počinio kazneno djelo za koje ga se tereti i da mu je sve podmetnuto.

U međuvremenu je podnio ostavku na mjesto predsjednika AK Siget, a smijenjen je s mjesta člana Skupštine i člana Upravnog odbora Hrvatskog autokluba. Matični ogranak HDZ-a protiv njega je pokrenuo stegovni postupak koji još nije okončan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:43