NITKO NIJE OZLIJEĐEN

DAN LUDILA Pijani 48-godišnjak iz automatske puške ispalio 28 hitaca i uz prijetnju oružjem prisilio vozačicu da ga doveze do Petrinje

 
Ilustracija
 Niksa Stipanicev / CROPIX

Pravu dramu izazvao je na petrinjskom području u utorak 23. listopada 48-godišnji muškarac, koji je uhićen i bit će predan policijskom nadzorniku PU Sisačko-moslavačke. Njega se sumnjiči da je utorak, 23. listopada u 13,25 sati, u mjestu Gora na petrinjskom području, držeći automatsku pušku na cesti zaustavio osobni automobil sisačkih registracija kojim je upravljala 44-godišnja vozačica.

Pušku je uperio prema vozačici i rekao da ga odveze do Petrinje te sjeo u vozilo u kojem se još nalazila 20-godišnja suvozačica i 11-godišnje dijete. U Petrinji je izašao iz auta i otišao u Ulicu Matije Gupca gdje je, dok su oko njega prolazili pješaci i vozila, ispred ugostiteljskog objekta u zrak ispalio ukupno 28 hitaca iz automatske puške. Potom je ušao u ugostiteljski objekt i kroz stražnja vrata izašao u dvorište gdje su ga uz uporabu sredstava prisile u 14.05 sati uhitili policijski službenici Policijske postaje Petrinja.

Alkotestiranjem je kod 48-godišnjaka utvrđena prisutnost alkohola od 1,54 promila. Srećom, u ovoj pucnjavi nitko nije ozlijeđen, niti je nastupila materijalna šteta, a 48-godišnjak će biti kazneno prijavljen da je počinio kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, zatim kazneno djelo nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te kazneno djelo prijetnja na štetu triju osoba u dobi od 11, 20 i 44 godine .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:50