BAŠ DOSLJEDNO

DAO MU 50 EURA DA GA PUSTI, PA GA PRIJAVIO ZA UZIMANJE MITA Policajac pred mirovinom pokleknuo pred ponudom nemoralnog vozača

 Željko Hajdinjak/EPH

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli kriminalističko istraživanje nad policijskim službenikom Policijske postaje Hrvatska Kostajnica zbog kaznenog djela primanje mita.

Istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni policijski službenik 26. veljače oko 21.15 sati, obavljajući nadzor prometa i kontrolu vozila u mjestu Umetići na području Donjih Kukuruzara, zaustavio osobni automobil bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao 39-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine.

U zamjenu za neprocesuiranje utvrđenog prometnog prekršaja prekoračenja dopuštene brzine vozila, policijski službenik je od vozača primio mito od 50 eura. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenog policajca je podnesena kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te je privremeno udaljen iz službe do završetka disciplinskog postupka.

Kako doznajemo, podmitljivog policajca prijavio je upravo vozač iz BiH, koji mu je umjesto kazne dao 50 eura, a prijavljeni policajac vrlo je iskusan, gotovo pred mirovinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:29