DRAMA

DETALJI OSVETNIČKOG POHODA: 'DI JE TA GAMAD DA IM ODRUBIM GLAVE?' Mladi supružnici goli život od pomahnitalog susjeda spašavali skokom kroz prozor

Prva susjeda Ruža T. nagovorila ga je da ostavi sjekiru kojom je krenuo ubiti supružnike nakon što im je zapalio kuću. Supružnici Jokić tražili su da iseli iz njihove kuće u kojoj je ostao živjeti iako je prekinuo s vlasnikovom majkom
 Podravski.hr

Jagnjedovec nadomak Koprivnice u četvrtak ujutro preplavili su policajci, vatrogasci, Hitna pomoć.

U kuću mladog bračnog para Jokić, Danijele (35) i Marka (35) nepozvan je uletio bivši djelatnik HŽ-a Zoran K. (53) “naoružan” sjekirom i kanistrom benzina. U svega desetak minuta pretvorio im je dom u zgarište. Supružnici su kroz prozor skočili iz kuće i pomoć potražili kod prve susjede Ruže T. Ta je susjeda rastrojenog muškarca uspjela nagovoriti da joj preda sjekiru dok je po dvorištu vikao za Jokićima: “Di je ta gamad da im odrubim glave?”.

Cijela tragedija okončana je prije samog dolaska vatrogasaca koji su se jedva borili s vatrom koja je “gutala” dom Jokićevih. I dok uhićeni Zoran K. u policiji objašnjava što ga je “natjeralo” na suludi čin u kojem je očito, osim paljenja kuće, želio nauditi mladim supružnicima, žitelji Jagnjedovca ne pamte ovakvu dramu u selu, a za susjedu Ružu T. kažu da je iznimno hrabra.

Podravki.hr
Mladi par ispred kuće u plamenu

Spasila ih susjeda

- Kad sam čula Marka kako u pidžami stoji na dvorištu, doziva me i viče, odmah sam istrčala. Tresla sam se od jada dok mi je govorio: ‘Suseda, Zoran nam je zapalio kuću. I mene je polio benzinom i htio me zapalit’. Danijela i on jedva su iskočili kroz prozor i pobjegli dok im je Zoran lupao na vrata zaključane sobe ne bi li ušao u nju. U isto vrijeme dim je već sukljao van. Najednom je nešto grunulo te su buknule tri prostorije. Marka i Danijelu sam sklonila k sebi na tavan, a ja sam ostala na dvorištu biti brana. Molila sam Zorana, dok je držao sjekiru u rukama, da je spusti, da djeca nisu kriva – priča za Jutarnji list Ruža T., prva susjeda Jokićevih koja je uspjela toplim riječima odvratiti susjeda Zorana od jezivog nauma.

Cijelu tu dramu gledala su i Ružina djeca pa je nastavila u tom tonu s uvjeravanjem dok je držala za oštricu sjekiru čiju dršku susjed nije ispuštao iz ruke: “U ime Boga, Zorane, bacite tu sjekiru. Moja djeca koja vas obožavaju, gledaju nas s prozora. Uništili ste život Marku i Danijeli, ovime ste uništili i svoj život. I onda je samo sjekiru spustio. Ja sam je uzela i sakrila, a on je rekao da se ide prijaviti na policiju”.

Podravski.hr
Osumnjičeni muškarac prilikom predaje policiji

Drugi mještani s kojima smo pričali kažu da će se nekako ujediniti i pomoći Jokićima da se snađu. O Zoranu K., baš kao i Ruža T., sve do jučer su imali samo riječi hvale. Sve do unazad par mjeseci, do kad su ga viđali u mjestu, uvijek je svima bio na dispoziciji, spreman pripomoći, rado se igrao s djecom... Jedan od susjeda otkriva nam da je Zoran K. zapao u velike novčane dugove koji su, navodno, dosegli i pola milijuna kuna.

Ovisnik o kocki

- Sused Zoki postao je ovisan o kocki. Nije mu bilo teško odlazi u Križevce i bacati novac. Navodno se zadužio i kod zelenaša dižući lihvarske kredite. U Markovu mamu Anu se zaljubio, no ona je prije dvije godine, valjda kad je ljubav pukla, otišla u Austriju skrbiti o starijim umirovljenicima ne bi li Marku i Danijeli pomogla u otplati kredita za kuću koju su kupili prije pet godina i koja je sad jedna velika ruševina koju se može samo bagerom pregaziti. U cijeloj toj nevolji Jokići su uspjeli spasiti samo jedan novčanik. Inače, Zoranu nije odgovaralo što se mora iseliti iz kuće Jokićevih nakon prekida s njihovom majkom. Toliko mu je to teško palo da im je od lanjskog kolovoza upućivao prijetnje koje oni nisu prijavljivali, a očito su trebali, jer ovo bi se onda možda i spriječilo - uvjerava nas drugi susjed Jokićevih.

O samom mladom paru koji je zahvaljujući Zoranu K. ostao doslovno bez svega, a ne samo bez krova nad glavom, mještani kažu da su “predivna bića kakva bi svatko poželio u susjedstvu”. Za Marka kažu da je prometnik u HŽ-u, a njegova supruga Danijela zaposlena je u kockarnici koju Zoran K. navodno nije posjećivao ne bi li tako negirao problem ovisnosti o kocki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. svibanj 2024 23:50