POLICIJSKA AKCIJA

DETALJI RACIJE U SPLITSKOM KAFIĆU Policajci najviše droge našli kod konobara: Posluživao je piće i u 'fušu' prodavao kokain u paketićima

 Nikša Stipaničev / CROPIX

Nakon racije koju je u petak navečer u ugostiteljskom objektu u Ulici Ruđera Boškovića u Splitu provela jedinica interventne policije, privedene su četiri osobe, piše Slobodna Dalmacija.

Kod 30-godišnjakinje, 31-godišnjaka i 25-godišnjaka pronašli su manje količine droge za osobnu uporabu, riječ je o marihuani i ecstasyju.

Međutim, kod četvrtog uhićenog, 36-godišnjeg A.P. pronađeno je ukupno 6.35 grama kokaina, a protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Kako doznaje Slobodna iz povjerljivih izvora, riječ je o konobaru koji je radio u spomenutom kafiću u Splitu 3, a očigledno je u "fušu" zarađivao i od prodaje kokaina.

U policiji su novinarima Slobodne kazali kako kod pojedinca nije pronađena prevelika količina, ali je droga bila "raspizana", odnosno podijeljena u osam paketića te je kod njega pronađena i digitalna vaga za precizno mjerenje.

To bi značilo da je svaki “piz" ili "komad” sadržavao gotovo 0.8 grama, točnije 0.79. Prema informacijama koje su dobili novinari od dobro upućenih pojedinaca, takozvani “pizevi” se najčešće na ulici prodaju po cijeni od 400 do 600 kuna.

Inače, nije rijetkost da konobari pored svog posla i točenja alkohola, “izbace” i pokoji paketić drugih stimulansa. Slobodna je nedavno pisala i o Sandri M. s Neslanovca koja je također dodatno zarađivala preko šanka. Prvi optužni akt protiv 29-godišnjakinje datira iz 2017. godine kada je uhićena jer je prodavala MDMA u tabletama i marihuanu u kafićima u kojima je radila u Splitu.

Prilikom uhićenja na radnom mjestu, u lokalu su nađene dvije vrećice s 30 tableta ecstasyja zelene boje, pola s logom Rolex, pola s logom Porschea. Imala je i 15 grama MDMA u smeđem kristalu te manje količine speeda i marihuane pakirane u paketićima.

Tada je optužena da je u pola godine prodala najmanje 140 grama marihuane po cijeni od 100 kuna za dva grama. Tom prilikom je Sandra M. priznala prodaju za dobavljača droge kojem je znala samo nadimak.

– Dok sam radila u kafiću u Velebitskoj ulici sam prodavala marihuanu gostima. Tjedno bih zaradila 300 do 400 kuna, odnosno oko 1000 kuna mjesečno. To sam radila jer sam imala malu plaću, a majka sam jednog djeteta. Nastavila sam prodavati drogu i kada sam radila kao konobarica u Ulici Ruđera Boškovića, gdje me krajem srpnja uhitila policija. Našli su kod mene ono što sam te ture nabavila i trebala prodati za 4000 kuna – priznala je Sandra, a osim poslova s drogom, u svojoj evidenciji ima i presudu za prijetnje za koje je 2014. godine dobila uvjetnu kaznu.

Uhićena je i u lipnju prošle godine kad joj je u podstanarskom stanu na rubnom dijelu grada nađeno 248,94 grama marihuana raspoređene u 9 PVC vrećica. Osim "trave", imala je i 14 grama speeda u četiri vrećice, 37,7 g MDMA, šest grama hašiša i jednu stabljiku indijske konoplje. Uz drogu su nađene i dvije digitalne vage.

Nakon racije koja se dogodila u petak navečer, obližnji stanari su nam kazali kako je riječ o drugom posjetu specijalnih postrojbi tom kvartu, i to u samo dva dana razlike. Svjedočili su i trenutku kada je u četvrtak navečer policija naglo prekinula druženje u još jednom ugostiteljskom objektu na drugom dijelu kvarta, a tvrde da očekuju još iznenadnih upada interventne policije, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:06