'PALA' ČETVORKA

RACIJA U POPULARNOM SPLITSKOM KAFIĆU, INTERVENTA POLICIJA PREKINULA SVIRKU Zbog droge uhićeno četvero gostiju, kod jednog su našli više paketića

Ilustracija
 Željko Hajdinjak / HANZA MEDIA

Sinoćnji izlazak i uživo svirku u ugostiteljskom objektu u Ulici Ruđera Boškovića, naglo je zaustavila racija, piše Slobodna Dalmacija.

Kako Slobodna doznaje od Ane Čepić, glasnogovornice PU splitsko-dalmatinske, u petak navečer, oko 21 i 30 sati, pripadnici interventne policije upali su u kafić. Nakon kontrole osobnih dokumenata i pregleda, bilanca su četiri osobe koje su zatečene su s drogom.

– Kod 30-godišnjakinje, 31-godišnjaka i 25-godišnjaka su pronađene manje količine droge za osobnu uporabu, riječ je o marihuani i ecstasyju.

Dok je kod 36-godišnjaka pronađeno ukupno 6.35 grama kokaina. Nije riječ o prevelikoj količini, ali je droga bila "raspizana", odnosno podijeljena u osam paketića te je kod njega pronađena i digitalna vaga za precizno mjerenje.

Nadalje, pretragom koja je danas obavljena u stanu 36-godišnjaka na području Splita pronađeno je još 0.8 grama kokaina - navela je glasnogovornica Ana Čepić, a piše Slobodna Dalmacija.

Osobe su privedene službene prostorije, a po dovršenom kriminalističkom istraživanju protiv 30-godišnjakinje, 31-godišnjaka i 25-godišnjaka podneseni su optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, dok je protiv 36-godišnjaka podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Kako Slobodna doznaje od svjedoka, riječ je o popularnom ugostiteljskom objektu u pješačkoj zoni, a u raciji je sudjelovalo 15-ak pripadnika interventne policije.

No, sinoćnji iznenadni posjet specijalnih postrojbi je drugi u tri dana u tom splitskom kvartu. Obližnji stanari su nam kazali da je u četvrtak navečer policija naglo prekinula druženje u još jednom ugostiteljskom objektu na drugom dijelu kvarta.

Glasnogovornica Ana Čepić nije bila upoznata s tim događajem, no dodaje da je riječ o uobičajenim radnjama koje se vrše kada policija prikupi određena saznanja za provođenje racije.

U sinoćnjem su se slučaju, dodaje, prikupljene informacije pokazale točnima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:24