VIŠI POLICIJSKI NAREDNIK IZ KORENICE

DETALJI SA SUĐENJA: KRENUO SILOVATI SUPRUGU KOLEGE POLICAJCA: ‘Ako se sad ne opustiš, mrtva si’

Na Grgurićevoj uniformi forenzičari su pronašli tragove žrtve za koju su psihijatri utvrdili da je pretrpjela traumu
 Robert Fajt / CROPIX

Slavko Grgurić (52), viši policijski narednik iz policijske postaje u Korenici, patrolirao je službenim vozilom Ličkom magistralom 8. travnja prošle godine nešto poslije podneva, kada je naišao na poznanicu A. B., suprugu kolege policajca.

Zamolila ga je da je poveze do restorana Borje, Grgurić je pristao i ona je sjela na suvozačko mjesto. Slavko je krenuo, ali je kod Kapele Koreničke iznenada skrenuo s glavne ceste na šumski put. Pitala ge je zašto.

Zaklonjen u grmlju zatražio je od nje spolni odnos te je počeo ljubiti po tijelu i u usta. Ona nije pristala, odbijala ga je, pa je on nasrnuo pritisnuvši je svojim tijelom u sjedalo.

- Kurvo, ubit ću te. Opusti se, mrtva si - govorio joj je prijetećim glasom sve jače navaljujući.

Prestrašena žena u jednom je trenutku rekla da ima menstruaciju pa ne može imati odnos te ga je tako odvratila od nasrtaja. Također, obećala mu je da će s njim izaći jednu noć pa će tada to obaviti. Slavko se primirio i odvezao je iz šumarka.

Žrtva se više nije javila Slavku, ali je događaj prepričala njegovim kolegama koji su ga uhitili. Služba kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske podnijela je kaznenu prijavu, a predmet je preuzelo tužiteljstvo i naložilo istragu. Osumnjičeni Grgurić tada se branio šutnjom. Rekonstrukcija događaja koju smo opisali temelji se na optužnici protiv Slavka Grgurića prema kojoj je jučer pripremnim ročištem počelo suđenje na Županijskom sudu u Karlovcu.

Zatvoreno za javnost

Tijekom polusatnog postupka koje je bilo zatvoreno za javnost, kako doznajemo, Grgurić je zanijekao krivnju.

Tužitelji su predložili ispitivanje petero svjedoka, osoba kojima se žrtva povjeravala u razgovorima i porukama, odnosno ljudi iz bliskog okruženja žrtve i okrivljenika. Osim toga, za dokazivanje navoda žrtve tužitelji su predložili rezultate psihijatrijskog vještačenja koji potvrđuju da je nakon događaja preživjela traumu, ali i vještačenje zagrebačkog Centra za forenzička ispitivanja dr. Ivan Vučetić kojim su utvrđeni materijalni tragovi žene na policijskoj uniformi koju je okrivljenik nosio tog dana. Također, ruta kojom je vozio kobnog dana, odnosno nadzorna knjižica za vozilo i njegov dnevni raspored rada poklapa se s rutom koju je žrtva opisala.

Slavko Grgurić društveno je angažiran u Korenici, a pogotovo je aktivan u crkvi kao član Župskog pastoralnog vijeća tamošenje župe. Redovito je o događanjima u župi izvještavao člancima i fotografijama internetski portal Gospićko-senjske biskupije. Obiteljski je čovjek i otac troje djece, neosuđivan, branitelj odlikovan spomenicom Domovinskog rata i medaljom Oluja.

Odštetni zahtjev

Ako mu se dokaže krivnja sudskim putem, prijeti mu zatvorska kazna.

Žrtva je angažirala branitelja pa se može očekivati da će nakon okončanja postupka, ako za nju završi pozitivno, podnijeti odštetni zahtjev za naknadu štete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 16:50