KRVAVA 24 SATA

Dva teška pokušaja ubojstva noževima na sjeveru Hrvatske: Pijana žena izbola partnera, a otac sina

Optuženoj 24-godišnjakinji i optuženom 59-godišnjaku zbog zločina prijeti višegodišnji zatvor, žrtve su i ranije zlostavljali

Ilustrativna fotografija

 Zeljko Hajdinjak/CROPIX

Zbog dva pokušaja teškog ubojstva, i to unutar 24 sata na sjeveru Hrvatske, varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo podignulo je dvije optužnice i dostavilo ih Županijskom sudu u Varaždinu.

U prvom slučaju, iza rešetaka varaždinskog zatvora do daljnjega ostaje 24-godišnja djevojka koja je u romskom naselju Parag u jedan sat nakon ponoći 17. studenoga izvanbračnom suprugu nožem zadala stravične ozljede. Fizički napad na 32-godišnjeg supruga uslijedio je, kako smo već pisali, nakon što ju je on ošamario, a ujedno se otkrilo i da ga je ona već duže vrijeme zlostavljala.

No tu večer oboje su bili pod utjecajem alkohola, a tužiteljstvo tvrdi da ga je imala namjeru usmrtiti jer mu je nožem zadala ubode u trup i desnu ruku nanijevši mu teške ozljede u vidu ubodne rane prsnog koša i lijevog bubrega s krvarenjem u trbušnu šupljinu, a oštetila mu je i tetive desne šake.

Dan kasnije i u Orehovici identičan krvavi užas. Nakon provedene istrage, tužiteljstvo je optužilo 59-godišnjeg muškarca za pokušaj teškog ubojstva 29-godišnjeg sina. Otkrilo se da ga je otac i ranije verbalno i fizički napadao, a te večeri više puta zario mu je nož u prsni koš i slabinsku regiju nanijevši mu ozljede opasne po život.

I 59-godišnjak će početak suđenja čekati na slobodi jer i u njegovu slučaju vijeće Županijskog suda smatra da postoji opasnost od ponavljanja djela i dovršenja onoga što je pokušao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 17:41