OKRŠAJ

Dvojica 46-godišnjaka prigovorila mladiću (20) zbog stranog jezika, krenuli ga tući, ali on ih nokautirao obojicu pa ih snimio i sve stavio na web

 Niksa Stipanicev / Ilustracija / CROPIX

Frakturom lubanje kod 46-godišnjaka iz Vukovara okončan je prvo verbalni, a potom i fizički obračun njega i njegova vršnjaka s 26 godina mlađim momkom, inače državljaninom Velike Britanije.

Sve se dogodilo prošloga tjedna u noći s petka na subotu, a počelo je na terasi jednog kafića u Ulici Blage Zadre. Dvojici 46-godišnjaka iz Vukovara, naime, zasmetalo je što mladić za drugim stolom sa svojim prijateljem komunicira na engleskom jeziku. Svi su bili pod utjecajem alkohola.

Nakon što su mu prigovorili tražeći usput od njega da govori jezikom koji svi razumiju, što ovaj nije želio poslušati, svađa je vrlo brzo prerasla u tučnjavu na nogostupu ispred kafića.

Dvojica 46-godišnjaka nasrnuli su na 20-godišnjaka, ali se nisu dobro proveli, jer ih je on obojicu nokautirao, a onda ih, kako neslužbeno doznajemo, i još nekoliko puta udario nogom dok su ležali na podu. Sve je, pak, začinio tako što ih je snimio mobitelom, a videozapis objavio na Snapchatu.

Jedan od 46-godišnjaka zbog ozljeda je završio u vukovarskoj bolnici gdje je utvrđeno da ima frakturu lubanje, no na vlastiti zahtjev tražio je otpust iz bolnice te je otišao kući, dok je drugi pretrpio lakše ozljede.

Mladić koji ih je istukao je, pak, predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda, dok su obojica 46-godišnjaka dobila prekršajnu prijavu za remećenje javnog reda i mira. Inače, a s obzirom na to da je riječ o Vukovaru te kako bi se izbjegle nepotrebne negativne konotacije, treba reći da su sva trojica iste nacionalnosti, jer je i 20-godišnjak porijeklom iz Vukovara, samo što živi u Velikoj Britaniji čiji je i državljanin. Dakle, u ovom slučaju nije se radilo o međunacionalnom sukobu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:27