INCIDENT U ĐEVRSKAMA

DVOJICA PRIVEDENA ZBOG VRIJEĐANJA GOSTIJU KAFIĆA KOD KNINA Huligan je pobjegao nakon prijetnje vlasnika, ali nešto kasnije upao je u novi problem

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 23.08.2019. u 10:52

Rasa, Pula, 240616. U prometnoj nesreci koja se oko 20.15 sati dogodila u naselju Stanisovi, u sastavu opcine Rasa, poginula je jedna osoba. Na teren je izasla zamjenica ZDO, a cesta je zbog ocevida bila zatvorena puna 4 sata. Foto: Danijel Bartolic / CROPIX
Danijel Bartolić / CROPIX

Policija / Ilustracija

Šibensko-kninska policija privela je 28-godišnjaka i 25-godišnjaka koji su u srijedu navečer u kafiću u Đevrskama kod Knina po nacionalnoj osnovi vrijeđali vlasnika i goste, a nastavlja istragu vezano za incident u kojemu je iste večeri u Uzdolju skupina nasilnika napala goste kafića, pri čemu je ozlijeđeno pet osoba.

Policija je u petak izvijestila kako je protiv obojice podigla optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.

Istragom je utvrđeno da su se 28-godišnjak i 25-godišnjak srijedu oko 22.50 sati Golfom šibenskih registracija dovezli do kafića u Đevrskama.

U alkoholiziranom stanju ušli su u kafić gdje je 25-godišnjak "na naročito drzak i nepristojan način na nacionalnoj osnovi" vrijeđao 62-godišnjeg vlasnika te goste, narušavajući javni red i mir.

Okrivljeni 28-godišnjak napao je vlasnika koji ih je upozorio da će zvati policiju ako nastave s uvredama i oštećivanjem inventara.

Obojica su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja privedeni kninskoj stalnoj službi Općinskog suda u Šibeniku, a 28-godišnjak je prijavljen i zbog prometnog prekršaja jer je iste noći u Konjevratima zaustavljen za volanom u alkoholiziranom stanju, ali je odbio alkotestiranje.

U policiji ističu kako nastavljaju provoditi intenzivnu istragu vezano za incident u Uzdolju u općini Biskupija, gdje je skupina maskiranih nasilnika palicama napala goste kafića koji su pratili televizijski prijenos utakmice beogradske Crvene zvezde.

Tom je prilikom pet osoba lakše ozlijeđeno, među kojima i jedan maloljetnik, a oštećen je inventar kafića.

Policija je zbog kaznenih djela nasilničkog ponašanja, nanošenja tjelesnih ozljeda i oštećenja tuđe stvari privela nekoliko osoba koje dovodi u vezi s ovim incidentom.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo