ORTAKINJA FRA ŠIME

FOTO Bankaricu pustili iz pritvora i zabranili joj kontakte sa svećenikom. Fra Šime: 'Priče o ljubavnicama izmislili su ljubomorni muževi'

 Paun Paunović/CROPIX

Bankarica Jasmina Bilonić, koju se sumnjiči da je fra Šimi Nimcu pomagala u zlouporabi polažaja i ovlasti, ipak će se braniti sa slobode, odlučilo je izvanraspravno vijeće splitskog Županijskog suda.

Rješenjem izvanraspravnog vijeća bankarici je tako ukinut istražni zatvor i, kao i fra Nimcu, izrečene su joj mjere opreza - oduzeta joj je putovnica, ne smije napuštati mjesto boravka i mora se jednom tjedno javljati policiji. Sud je odlučio i da ne smije komunicirati s fra Nimcem. Ovom odlukom vijeće je izbjeglo pravno pomalo neobičnu situaciju da se glavni osumnjičenik za nestanak 9.8 milijuna kuna od prodaje crkvenog zemljišta u Baškom Vodi, odnosno fra Nimac, brani sa slobode, a da pomagač bude iza rešetaka.

Inače, istražitelji, koji rade na slučaju prodaje crkvenog zemljišta, provjeravaju anonimnu dojavu da je fra Nimac dio novca zakopao negdje uz autocestu na predjelu Biskog. Kao što je već poznato, dio novca završilo je na privatnom računu njegove prijateljice bankarice i taj je novac, a radi se o više od dva milijuna kuna, odlukom Županijskog suda blokiran do završetka istrage.

Gdje je ostatak novca, fra Nimac još nije nikome otkrio, no novinarima Makarske kronike kratko je rekao da ga nije iskoristio za sebe te da će novac biti vraćen u Bašku Vodu.

- Živ sam i zdrav, i moram priznati da me cijeli slučaj oko prodaje crkvenog zemljišta uopće nije iznervirao. Dapače, skroz sam hladnokrvan i nimalo ne marim za ono što piše u novinama. Sve sam radio transparentno i onako kako treba, a odjednom sam s mjesta župnika smijenjen bez ikakvog razloga - izjavio je bivši župnik u Baškoj Vodi.

Negirao je i optužbe da je imao ljubavnice te tvrdi da su to sve izmišljotine ljubomornih muževa.

- Svi Baškovođani znaju da, upravo zbog mog poslanja, nikada nisam popio piće ni s jednom ženskom osobom - prenosi Makarska kronika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 01:28