TRI OSOBE OZLIJEĐENE

FOTO: GELERI MU TEŠKO OZLIJEDILI UNUTRAŠNJE ORGANE, JEDVA PREŽIVIO Novi detalji strašne eksplozije u vinogradu kod Koprivnice

Najgore je stradao 48-godišnjak koji je iz koprivničke bolnice hitno prebačen u zagrebačku Dubravu, gdje je operiran, a život mu je spašen u posljednji tren. Geleri bombe ozlijedili su mu unutrašnje organe
 Nikola Wolf / Podravski list

KOPRIVNICA - Tri su osobe ozlijeđene u vinogradu u Borovljanima kod Koprivnice u eksploziji ručne bombe u subotu oko 11 sati.

U eksploziji je teško ozlijeđen 48-godišnji muškarac koji je iz koprivničke bolnice hitno prebačen u zagrebački KBC Dubrava, gdje je operiran. Život mu je spašen u posljednji tren, geleri su mu 'prošarali' unutrašnje organe - jetru, želudac, pluća i srce. Spašen je samo zahvaljujući hitnom prebacivanju u bolnicu i pravovremenoj liječničkoj pomoći.

Foto: Nikola Wolf / Podravski list

Kako smo u nedjelju doznali od njegova prijatelja, trenutno stanje mu je stabilno, ali i dalje vrlo ozbiljno, po život opasno. Probudio se nakon operacije i čeka ga dug oporavak. Dvojica njegovih prijatelja imali su mnogo sreće. Čudom su samo lakše ozlijeđeni 'pokupivši' svaki tek po nekoliko gelera eksplozivne naprave.

Foto: Nikola Wolf / Podravski list

Kako je priopćila Dijana Žagar iz koprivničke policije, bomba je eksplodirala tijekom čišćenja vinograda i spaljivanja granja i drvenih stupova. Kako je utvrđeno, riječ je o ručnoj bombi koja je bila zatrpana zemljom, a aktivirala ju je toplina vatre. Kako se bomba našla baš tamo, policija želi ustanoviti kriminalističkim istraživanjem koje i dalje traje.

Policajci koji su stigli na mjesto eksplozije, obavili su očevid. Ispitan je vlasnik vinograda i svi koji su bili na mjestu eksplozije, no vrsta bombe i njezino porijeklo još nije poznato.

Foto: Nikola Wolf / Podravski list

- O događaju će biti podneseno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici - kazala je Dijana Žagar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:57