TKO JE POSTAVIO BOMBU?

U MISTERIOZNOJ EKSPLOZIJI BOMBE RANJEN NAČELNIK HSS-a Njegovom prijatelju geleri pogodili želudac, jetru, srce i pluća, život mu spasili u zadnji tren

Sam načelnik tvrdi kako ne zna tko je, kada i zašto tu bombu ostavio baš na tom mjestu...

KOPRIVNICA - Tri su osobe ozlijeđene, među njima i Mladen Mađer (HSS), načelnik Novigrada Podravskog, u subotu oko 11 sati u eksploziji ručne bombe u Mađerovu vinogradu u Borovljanima nedaleko od Koprivnice. Čistili su okoliš i palili granje te vatrom slučajno aktivirali zakopanu ručnu bombu.

FOTO: GELERI MU TEŠKO OZLIJEDILI UNUTRAŠNJE ORGANE, JEDVA PREŽIVIO Novi detalji strašne eksplozije u vinogradu kod Koprivnice

Jedan od čelnih ljudi županijskog HSS-a, novigradski načelnik Mladen Mađer, trebao je u subotu biti kod Varaždina na skupu kandidata za novog predsjednika stranke Kreše Beljaka, samoborskoga gradonačelnika. Mađer je najistaknutiji podravski HSS-ovac koji javno podupire Beljaka i najavljen je kao poseban gost skupa u Trnovcu Bartolovečkom, zajedno sa zagrebačkim županom te šefovima nekoliko županijskih organizacija HSS-a. No, zbog nemilog događaja nije otišao.

U eksploziji je najgore prošao 48-godišnji muškarac koji je iz koprivničke bolnice hitno prebačen u zagrebački KBC Dubrava gdje je operiran. Život mu je spašen u posljednji tren, geleri su mu 'prošarali' unutrašnje organe - jetru, želudac, pluća i srce. Spašen je samo zahvaljujući hitnom prebacivanju u bolnicu i pravovremeno liječničkoj pomoći. Kako smo doznali od prijatelja i članova obitelji, probudio se nakon operacije, trenutno stanje mu je stabilno, ali i dalje vrlo ozbiljno, po život ugroženo.

Svakako, čeka ga dug oporavak. Mladen Mađer i njegov prijatelj (51) u eksploziji imali su mnogo sreće. Čudom su lakše ozlijeđeni 'pokupivši' svaki tek po nekoliko gelera eksplozivne naprave. Kako nam je u nedjelju ispričao Mladen Mađer, on je s dvojicom prijatelja ispred klijeti palio granje i stare daske kad je odjeknula snažna eksplozija.

- U prvi tren nismo shvatili što se dogodilo i što je eksplodiralo. Prijatelj koji je bio najbliže vatri najgore je prošao jer je njega zahvatilo najviše šrapnela. I mene su pogodila dva gelera, no nisu me jako ozlijedila jer sam u tom trenutku odlazio od vatre i nisam bio direktno izložen – kazao je Mađer. Dodao je da su u tom trenu u vinogradu bili njih sedmorica i da su odmah svi priskočili u pomoć, a da je jedan od kolega unesrećenoga odmah utrpao u auto i krenuo s njim na hitnu u Koprivnicu.

Sam Mađer naglašava kako ne zna tko je, kada i zašto tu bombu zakopao baš na mjestu gdje su palili granje. - Vinograd sam kupio prije tri tjedna i nemam nikakve informacije o tome je li ta bomba tu već duže vrijeme ili ju je netko tu zakopao nakon što sam ja kupio vinograd. U šoku sam od svega toga i nadam se da će se sve na kraju dobro završiti, pogotovo za mojeg prijatelja koji je najteže nastradao – zaključio je Mađer. Kako je priopćila Dijana Žagar, pomoćnica glasnogovornika koprivničke policije, bomba je eksplodirala tijekom čišćenja vinograda i spaljivanja granja i drvenih stupova. Kako je utvrđeno policijskim očevidom, riječ je o ručnoj bombi koja je bila zatrpana zemljom, a aktivirala ju je toplina vatre.

Policajci koji su stigli na mjesto eksplozije, obavili su očevid i provode kriminalističko istraživanje. Ispitan je i bivši vlasnik vinograda i svi koji su bili na mjestu eksplozije, no vrsta bombe i njeno porijeklo još uvijek nije poznato. - O događaju će biti podneseno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici - kazala je Dijana Žagar.

SVE FOTOGRAFIJE: NIKOLA WOLF/PODRAVSKI LIST

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:11