JEDVA GA SPASILI

FOTO: STRAVIČNO NASILJE NAD NEVINOM ŽIVOTINJOM Ustrijelili psa i bacili ga živog u kanal

Godinu dana star pas upucan je jutros i bačen u kanal u mjestu Orehovec, na granici između Međimurske i Varaždinske županije. Oko deset sati ujutro ribići su sjedili na tamošnjem kanalu, kada su začuli pucanj. Odmah su ustali da vide što se događa.

- Šokirao ih je prizor kojeg su vidjeli. Muškarac je sačmaricom upucao psa, koji je pao u derivacijski kanal. Kad je primjetio svjedoke, brzo je sjeo u automobil koji je parkirao u blizini i odvezao se. Oni su nazvali policiju i udrugu - kaže Aleksandra Hampamer, predsjednica udruge Prijatelji životinja i prirode, koja je preuzela skrb za ozlijeđenu životinju.

Pas je prevezen u ambulantu u Čakovcu, gdje je obavljen pregled. Rentgenska snimka pokazala je prostrijelne rane čeone kosti te smrskanu unutarnju stranu desne bedrene kosti. Pas je trenutno stabilno. Veterinar je procijenio da je star oko godinu dana. Nazvali su ga Olly.

- Ribići su dobro vidjeli muškarca. Poznat je kao krivolovac koji je spreman ubiti psa za 50 kuna. Čula sam i da je nedavno ubio trudnu košutu u krivolovu. U svakom slučaju protiv njega će se podnijeti kaznena prijava, a za Ollya ćemo tražiti novi dom - kaže Aleksandra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 08:17