SUMNJA NA UTAJU

Gazda Rijeke žrtva Panama Papersa: Volpiju talijanska policija zaplijenila privatni avion

Gabriele Volpi
 Arhiva EPH

RIJEKA - Gabriele Volpi, talijansko-nigerijski tajkun i vlasnik nekolicine sportskih klubova - uključujući Nogometni klub Rijeka - našao se na udaru talijanske financijske policije zbog sumnje u utaju najmanje 8,4 milijuna eura poreznih i carinskih davanja. Njegovo ime objavljeno je na popisu prvih 149 imena objavljenih u sklopu afere 'Panama Papers', odnosno velike svjetske istrage o pranju novca i utaji poreza, javlja tportal.hr.

To je bio signal talijanskim istražiteljima da krenu u akciju, pa su u zračnoj luci u Genovi još prije mjesec dana zaplijenili četrdesetak milijuna eura vrijedan zrakoplov Gulfstream, za koji je ustanovljeno da ga koristi upravo Volpi, a pored toga zaplijenjen je i Falcon 900 njegova poslovnog partnera Gian Angela Peruccija od 7,3 milijuna eura.

Po informacijama koje je objavila talijanska novinska agencija ANSA, vlasnik riječkog kluba kupio je zrakoplov u SAD-u i na njega nije platio porez. Premda ima petnaest sjedećih mjesta, utvrđeno je da ga je koristio isključivo Gabriele Volpi, a slična je situacija i s drugim avionom. Zasad nema konkretnijih informacija o napretku talijanske istrage, piše tportal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:50