KRISTIJAN PERIĆ

ISPOVIJEST PODUZETNIKA KOJI JE AUDIJEM A6 POMEO TRAMVAJSKU STANICU Vozim 13 godina i nemam kaznu ni za prekršaj, ali tu večer sam popio koju čašicu...

Kristijan nam je otvorio dušu iz bolnice u kojoj se oporavlja od loma kralješka, a same nesreće se ne sjeća

Snimka na kojoj je jureći Audi A6 u ponedjeljak oko 4 sata pomeo tramvajsku stanicu na Branimirovoj ulici, a njezine dijelove s ogradom odbacio na parkirane aute, izazvala je lavinu bijesa u cijeloj državi.

Skupocjena jurilica iz 2016. godine u vlasništvu Kristijana Perića (31), poduzetnika iz zagrebačke Dubrave, totalno je uništena, a krivac nesreće, koji je pukom srećom ostao živ, hospitaliziran je u KB Dubrava. I dok se još uvijek čeka dovršetak kriminalističkog istraživanja kako bi se vozača suočilo s odgovarajućom kaznenom prijavom, Perić je za Jutarnji list s bolničke postelje na kojoj je završio zbog puknutog kralješka, otvorio dušu.

Nesreće se, kaže, ne sjeća i tvrdi da je za volanom zaspao, da ga je prevario san.

- Hvala Bogu da nije nastradao još netko jer mislim da se s tim pritiskom ne bih mogao nositi cijeli život, a kamoli odgajati svoje petero djece. Iskreno, ovo je zadnje što mi je trebalo u životu. Vozim 13 godina i nikad nisam imao prometnu nesreću, a kamoli kaznu za brzu vožnju. Same nesreće se ne sjećam.

Zaspao sam, a kad sam udario, očito sam ostao bez svijesti. Sjećam se samo bolnice u kojoj sam se probudio nakon operacije. I dobro sam sada - kaže za Jutarnji list Kristijan Perić koji je ostao neugodno iznenađen komentarima osoba koje ga ne poznaju. Ogorčen je tvrdnjama da je sigurno vozio 200 km/h te je uvjeren da njegova brzina nije premašila stotku.

Snimka

- Da sam se zakucao s 200 km/h, od auta bi ostala samo prašina. Ovako je na njemu totalka. Vjerujem da sam vozio između 80 i 100 km/h na sat. Svaki dio te ulice poznajem jer tom cestom svakodnevno odlazim na posao i vraćam se kući. Sreća, ipak, bila je noć pa samim time i nikog na ulici. Piše se o meni kao tatinom sinu koji je skrivio nesreću. Ja sam svoj čovjek koji je sve stekao pošteno, svojim radom i trudom.

Privatni album

U nesreći sam slomio vratni kralježak i hvala bogu da nisam ostao invalid jer liječnici su dali maksimum. Uvjeren sam da su ozdravljenju pridonijele i molitve mojih prijatelja i obitelji koji su se angažirali u molitvene zajednice te su hodočastili u Mariju Bistricu - otkriva nam dalje Perić koji je o nesreći, kaže nam, doznao od policajaca koji su mu došli u bolnicu.

Na upit kakav je dojam na njega ostavila snimka njegove vožnje po Branimirovoj, Perić priznaje da bi “i on pomislio da Audijem divlja neki nadobudni tip koji ima za takav skupi auto”.

Oporavak

- Nisam divljak za volanom i taj auto imam dulje pa nije da sam ga još upoznavao. To što se dogodilo izolirani je slučaj. Tu večer sam bio u lokalnom kafiću gdje sam popio par čašica, nakon čega sam išao u centar po prijatelje kako bi se svi vratili u Dubravu. I onda se dogodila nesreća na putu prema centru.

Privatni album

Moja supruga je zanijemila kad su joj javili za nesreću. Zaspao sam za volanom. Svakome se to može dogoditi. I dalje me sve boli. Oporavak će trajati, ali glava mi je na ramenu. Zahvalan sam svima na riječima podrške i na molitvama - zaključuje Perić koji će nakon izlaska iz bolnice nastaviti pravosudnu bitku.

Nije divljak

Perić je, inače, zagrebački poduzetnik, a njegovi poslovni partneri, radni kolege i zaposlenici s kojima smo pričali ne skrivaju šok koji su imali nakon što su vidjeli snimku vožnje.

Privatni album

- Kad sam vidio kako neka budala u Audiju doslovno ruje tramvajsku stanicu, zaprepastilo me. Nikad ne bih rekao da bi Kiki mogao biti za tim volanom jer nije divljak ni kao osoba ni kao vozač. I odličan je radni kolega. Bitno nam je da je dobro, čuli smo se s njim i ozdravit će. No sam je svjestan daljnjih posljedica odnosno procedure koje, ovisno o optužbi, može biti i prilično stroga a trebat će platiti Gradu i uništeno tramvajsko stajalište - prokomentirao nam je kratko jedan od Perićevih radnih kolega.

Iz zagrebačke policije kažu da istraživanje još traje.

Prema dosad utvrđenom, Perić se kretao Branimirovom te je dolaskom do raskrižja s Draškovićevom, iz prometne trake za skretanje u desno nastavio vožnju ravno. Pritom je naletio na rubni otok te prešao preko njega pokupivši dva stupa pješačkih semafora, zatim ogradu i nadstrešnicu tramvajskog stajališta čiji su dijelovi odbačeni na dvije parkirane Škode.

Screenshot

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 04:06