KRISTIJAN PERIĆ

ZAGREBAČKI PODUZETNIK KOJI JE AUDIJEM POMEO TRAMVAJSKU STANICU PRIJAVLJEN ZBOG OBIJESNE VOŽNJE Određen mu pritvor, policija otkrila nove detalje

 

Poduzetnika Kristijana Perića (31) iz zagrebačke Dubrave, koji u ponedjeljak oko 4 sata ujutro Audijem A6 velikom brzinom doslovce pomeo tramvajsku stanicu na Branimirovoj ulici, policija je kazneno prijavila zbog obijesne vožnje.

Policijska istraga je utvrdila da je Perić imao 1,65 promila alkohola u krvi, no točna brzina kojom je vozio ne navodi se u priopćenju, već se samo navodi da je ona bila veća od 100 km/h, što je 50 km/h više od ograničenja na tom mjestu.

- Osumnjičeni je 24. veljače 2020. godine oko 4 sata, pod utjecajem alkohola od 1,65 g/kg, upravljao osobnim automobilom marke Audi A6 zagrebačkih registarskih oznaka brzinom većom od 100 km/h, što je 50 km/h više od dozvoljene brzine na tom mjestu, a kretao se kolnikom Ulice kneza Branimira u smjeru zapada. Dolaskom do raskrižja s Draškovićevom ulicom, iz prometne trake za skretanje u desno nastavio je kretanje ravno nakon čega je, izlaskom iz raskrižja, prednjim kotačima naletio na rubni otok za usmjeravanje prometa na zapadnoj strani raskrižja i prešao preko njega te u kretanju prednjim dijelom vozila naletio na dva stupa pješačkih semafora. Potom je nastavio kretanje po stajalištu tramvaja gdje je prednjim dijelom naletio na ogradu i nadstrešnicu. Od naleta na ogradu, dijelovi ograde su odbačeni na prednji dio osobnog automobila marke Škoda Octavia zagrebačkih registarskih oznaka, vlasništvo trgovačkog društva iz Zagreba te na vjetrobransko staklo osobnog automobila marke Škoda Rapid zagrebačkih registarskih oznaka, vlasništvo 36-godišnjaka, a koji su bili parkirani na parkiralištu sa sjeverne strane kolnika. U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 31-godišnjak te mu je liječnička pomoć pružena u Klinici za traumatologiju, navela je u priopćenju zagrebačka policija.

Perić, koji je nakon nesreće s teškim ozlijedama prevezen u bolnicu, nakon dovršetka policijske istrage je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu, a po njihovom prijedlogu sudac istrage mu je odredio jednomjesečni istražni zatvor.

Tijekom boravka u bolnici Jutarnji list je uspio kontaktirati Perića koji je rekao da nije divljak koji luduje skupim automobila te da do tada nikada nije imao prometu nesreću.

- Nisam divljak za volanom i taj auto imam dulje pa nije da sam ga još upoznavao. To što se dogodilo izolirani je slučaj. Tu večer sam bio u lokalnom kafiću gdje sam popio par čašica, nakon čega sam išao u centar po prijatelje kako bi se svi vratili u Dubravu. I onda se dogodila nesreća na putu prema centru. Hvala Bogu da nije nastradao još netko jer mislim da se s tim pritiskom ne bih mogao nositi cijeli život, a kamoli odgajati svoje petero djece. Iskreno, ovo je zadnje što mi je trebalo u životu. Vozim 13 godina i nikad nisam imao prometnu nesreću, a kamoli kaznu za brzu vožnju. Same nesreće se ne sjećam, rekao nam je Perić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:37