ISPARILO 20 TISUĆA KUNA

IZ POLICIJSKE POSTAJE NESTAO NOVAC PRIKUPLJEN ZA POMOĆ OBITELJI POGINULOG POLICAJCA? Među Bašićevim kolegama vlada nevjerica i tuga

 
Tomislav Bašić (u krugu)
 Danijel Bartolic / CROPIX, SINDIKAT POLICIJE

Nešto više od 20 tisuća kuna koje su kolege poginulog porečkog policajca Tomislava Bašića (38) prikupili kako bi pomogli njegovoj supruzi i sinu nestalo je, čini se, iz zgrade Policijske postaje Poreč, piše IstraIN.

IstraIN piše da su djelatnici Policijske postaje Poreč navodno su podvrgnuti poligrafu te da među Bašićevim kolegama vlada nevjerica i tuga, ali i bijes jer im nije jasno kako je moguće da je nestao novac koji je bio namijenjen Bašićevoj supruzi i sin.

Glasnogovornica Policijske uprave Istarske Natašu Vitasović kaže da se trenutno provjerava informacija da je nestao dio novčanih priloga koji se skupljao za policijske službenike Policijske postaje Poreč koji su stradali u prometnoj nesreći u lipnju.

"Zasad ne možemo potvrditi da je dio novca nestao, obzirom da se, kako je i to uobičajeno kod prikupljanja pomoći, nije vodila evidencija o iznosima koji su darivani", rekla je Vitasović.

"Napominjemo da je policijskoj službenici koja je teško stradala u prometnoj nesreći, te obitelji našeg kolege koji je u nesreći smrtno stradao, predana prikupljena novčana pomoć."

Podsjećamo, u nedjelju 23. lipnja u ranim jutarnjim satima policajac Tomislav Bašić poginuo je u prometnoj nesreći kada je došlo do dodira stražnjeg dijela Fiata u kojem su putovali Bašić i njegova kolegica Natalija Bertović Šverko (43) te prednjeg dijela BMW-a kojim je pod utjecajem 0,38 promila alkohola u krvi upravljao 24-godišnjak iz Poreča.

Bertović Šverko je u trenutku dodira automobila izgubila nadzor nad vozilom i izletjela van ceste s desne strane i udarila u stablo. Fiat se odbio i vratio na kolnik gdje se prevrnuo na krov i zaustavio na desnoj prometnoj traci. Fiat je silovito udario prednjom desnom stranom u stablo. Uslijed udarca i prevrtanja automobila policajac je preminuo na mjestu, dok je njegova kolegica teško ozlijeđena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:10