RASKRINKALI GA

KONOBAR GLUMIO TAJNOG AGENTA USKOKA PA DJEVOJCI PRIJETIO SMRĆU 'Žive ću zakopati sve iz tvoje obitelji, tata će ti otkaz dobiti'

 Jure Mišković / CROPIX

Konobar Ivan K. (28) rodom iz Vinkovaca glumio je prikrivenog istražitelja USKOK-a ne bi li na sisačkom području zadobio povjerenje i novac na posudbu, no kad je raskrinkan okrenuo je ploču pa je u jednom trenutku žrtvi prijetio smrću, kopanjem groba i zakopavanjem, sređivanjem otkaza...

Na Općinskom sudu u Sisku nepravomoćno je osuđen zbog prijevare, krađe i prijetnji smrću na osam mjeseci zatvora s dvogodišnjim rokom kušnje. Lani u rujnu obmanuo je partnericu S. N. kod koje je čak i stanovao u njezinu stanu u Sisku. Slatkorječivo joj je obećavao brda i doline, pa i da će joj srediti posao u Njemačkoj. Sebe je predstavio kao prikrivenog uskočkog istražitelja koji povremeno radi i Njemačkoj, odakle mu stižu euri na račun.

No baš se tog mjeseca našao u financijskog gabuli pa je S. N. zamolio da mu posudi 10.000 kuna uz obećanje da će joj vratiti čim mu sjedne novac. Novac joj, stoji u optužnici, nikada nije imao namjere vratiti, a kako mu ni to nije bilo dovoljno, ukrao joj je Samsung Galaxy i tablet te 50 eura i 100 dolara.

Ubrzo ga je raskrinkala pa joj je sredinom studenoga pred nekoliko svjedoka izrekao kišu prijetnji: “Tebe i tvoju sestru ali čitavu obitelj ću uništiti i žive zakopati! Ostat ćete bez svega! Bit ćete gladni! Sredit ću otkaz tvome ocu!” Prestravljena ga je prijavila policiji.

Slučaj je nakon nepunih godinu dana dobio i sudski epilog, a prema procjeni žrtve, konobar ju je oštetio za oko 2000 kuna. Novac će morati potraživati u parnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:27