SRAMOTAN ČIN

Maskirani huligani s palicama napali švedske ragbijaše u Zagrebu. Zamijenili su ih s navijačima Bruggea!

Nogometni huligani osramotili su hrvatsko gostoprimstvo napadom na švedske ragbijaše u Zagrebu
 Damir Krajač / Cropix

ZAGREB - Moglo bi se to nazvati onom starom - našli su se Šveđani (krivi ljudi) u krivo vrijeme na krivom mjestu. Naravno, nisu oni bili na krivom mjestu, švedski su se ragbijaši vraćali u četvrtak navečer u hotel Lagunu iz grada. Tamo su ih napali maskirani napadači naoružani palicama. Vjerojatno je bila riječ o noćnim ‘lovcima’ na navijače Club Bruggea koji je te večeri gostovao na Maksimiru.

Sva je sreća, u pomoć napadnutoj četvorki pred hotelom došli su u pomoć njihovi suigrači koji su iz hotela vidjeli da se vani nešto događa. Tako su izbjegnute teže posljedice i napadnuti će gostujući igrači moći zaigrati u subotu u Kranjčevićevoj gdje Hrvatska i Švedska u 16.45 igraju prvu utakmicu kvalifikacija skupine 2A Europskog kupa nacija.

Nekom je to možda i smiješno - kako to da rabijatni i moćni ragbijaši mogu postati meta napada u kojem dobiju batine. Odgovor je u tome što je ragbi poznat kao sport u kojem nikada - baš nikada - nema huliganizma, a suparnički su navijači uvijek zajedno smješteni pomiješani na tribinama.

U tom je smislu napad na njih još veća sramota. Uime grada Zagreba švedskoj se ‘ekspediciji’ u petak u Laguni ispričala delegacija domaćina. Bili su tamo Tatjana Holjevac i Boško Lozica koji je rekao:

- Jedino što nam je ostalo je da se ispričamo, iako je potencijalni napad teško bilo kontrolirati. Sramota je, vandalski čin bez presedana. I gradonačelnik Bandić ispričat će se Šveđanima u subotu kad dođe na utakmicu.

Informacija je nepotvrđena, no čini se da su neki ‘navijači’ zamijenili Šveđane za Belgijce jer su ragbijaši i sami bili na Maksimiru i gledali Dinamo i Brugge. Zasad znamo da je najteže prošao vozač taksija koji je očito želio zaštititi svoje mušterije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 17:30