ZLOSTAVLJANJE ZLOSTAVLJAČA

Mladog nasilnika koji je tukao Filipa vršnjaci prebili u ćeliji!

 SIPA

ZAGREB - Najmlađi od trojice napadača na 14-godišnjeg Filipa S. u Sesvetama, kojega su tri i pol sata divljački mlatili i po njemu urinirali , napadnut je, kako neslužbeno doznajemo, u zatvoru Remetinec gdje je smješten u pritvor.

Šef ‘Remke’ demantira

Sva trojica napadača odležat će najmanje jedan mjesec u pritvoru u Remetincu, a u ćelijama su smješteni sa svojim vršnjacima. Čim je došao, mladići u ćeliji postrojili su ga uza zid te verbalno vrijeđali i zadirkivali, a dobio je i nekoliko udaraca šakama po tijelu i glavi. Doznajemo kako mu je, iako nema vidljivih tragova napada, sljedeći dan curila krv iz nosa i u strahu je za svoj život.

Ipak, ravnatelj Remetinca, Tomislav Kralj, oštro demantira takav incident.

- Sigurno bismo primijetili da se takvo što dogodilo, a nitko nije ni naknadno prijavio napad. Iako maloljetnici po zakonu ne mogu biti u ćelijama s punoljetnicima, nije posebno dobro ni da su sa svojim vršnjacima jer su tada česti slučajevi zlostavljanja. Na to već dulje upozoravam - rekao je Kralj.

Tužiteljstvo je trojicu napadača prijavilo Općinskom kaznenom sudu zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda Filipu S. i nasilničkog ponašanja, ali najmlađi nije prijavljen za razbojništvo, dok starija dvojica jesu.

Obitelj najmlađeg napadača u teškom je materijalnom stanju, a otac mu je preminuo u prosincu prošle godine.

Trojac nije evidentiran zbog droge, ali u trenutku napada na Filipa bili su neuobičajeno jako alkoholizirani za dječake svoje dobi i tek kad su se otrijeznili, spoznali su posljedice svoga djela. Jedan od njih policiji je navodno rekao da su brojni prolaznici vidjeli što se događa, ali su svi okretali glavu od tučnjave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 07:06