SMRT U VUKOVARU

Mrtav mladić nađen pred vukovarskim hotelom Dunav

 Damir Glibušić/CROPIX

VUKOVAR, SLAVONSKI BROD - Mrtvo tijelo muškarca starog 23 godine pronađeno je u utorak ispred hotela Dunav u neporednoj blizini središta grada. Riječ je o Mati Salamunoviću koji je proljetos je pušten iz zatvora gdje je bio na izdržavanju petogodišnje zatvorske kazne zbog ubojstva oca.

Tada 18-godišnji mladić Mato je početkom prosinca 2004. godine u mjestu Živike u obiteljskoj kući na smrt pretukao svoga oca Andriju Salamunovića (60), s kojim je nakon smrti majke i udaje sestre, živio sam.

Taj kobni sukob nije bio prvi sukob oca i sina koji su se često svađali zbog očeve sklonosti alkoholu. Tako je bilo i toga dana. Naime, te su se kobne subote otac i sin dva puta sukobili. Prvi puta nešto oko 16 sati kada je Mato oca Andriju lupio metalnom štakom po glavi, da bi žešća svađa uslijedila oko 18.30 sati.

- Prema izjavama sina otac je bio pijan i došlo je do sukoba u kojem je Mato oca srušio na betonski pod te ga izudarao rukama i nogama. Navodno je otac tada još bio živ jer ga je sin, kako sam kaže, digao na krevet te mu nudio da ga odvede liječniku, no ovaj je to odbio. Potom je Mato otišao u kafić - izjavio je tada sudac Franić. Mato je navodno tek oko 22 sata, kada je stigao kući, shvatio da je otac preminuo.

Obdukcijom je utvrđeno da je Andrija umro od gušenja koje je nastupilo kao posljedica višestrukih prijeloma rebara. A sin Mato osuđen je na petogodišnju zatvorsku kaznu. Po odsluženju kazne doznajemo radio je u jednoj brodskoj tvrtki, a zadnji teren koji je radio bio je u Sisku.

Odakle se našao u Vukovaru nitko još ne zna. Prema najnovijim neslužbenim spoznajama, policija sumnja na ubojstvo Mate Salamunovića, no više će se znati nakon rezultata obdukcije poslije 14 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:53