TROJE UHIĆENIH

NA DAN MRTVIH JOJ PUCALI U KUĆU, OBLIJEPILI GRAD NJEZINIM OSMRTNICAMA, PALILI JOJ LAMPAŠE Od žene pokušali iznuditi novac da plate carinski prekršaj

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 17.01.2020. u 17:01

Djakovo, 050310.
Seljaci djakovstine okupljeni u seljacku udrugu Brazda sa sedamdesetak traktora u 13 sati blokirali su djakovacku obilaznicu.Seljaci djakovstine na celu s Matom Brlosicem odlucili su blokirati cestu jer se ne slazu s dogovorom koji su danas neki predstavnici seljaka postigli s ministrom poljoprivrede Cobankovicem.Na fotografiji:policajac stavlja pusku u prtljaznik automobila na blokiranoj cesti kod Djakova.
Foto:Vlado Kos / Cropix
Vlado Kos / Ilustracija / CROPIX

Policija je prijavila dvojicu muškaraca i ženu koje sumnjiči da su lažnim osmrtnicama na žrtvino ime, paljenjem lampaša i pucanjem oko njezine kuće pokušali iznuditi 56.000 kuna od 38-godišnjakinje iz bjelovarskog prigradskog naselja Patkovac.

Policija navodi da su osumnjičeni 36-godišnjak, 33-godišnjak i 39-godišnjakinja od 12. rujna od 1. studenoga prošle godine žrtvi prijetili više puta.

Tako su 17. listopada postavili upaljeni lampaš pred kućom gdje stanuje, a pet dana poslije u poštanskom sandučiću ostavili su osmrtnicu na njezino ime.

Zatim su 25. listopada na prozoru te kuće ostavili još jedan upaljeni lampaš za koji je bila zataknuta dječja plastična igračka u obliku ručne bombe.

Početkom studenoga, oko sat iza ponoći, iz automobila osumnjičene 39-godišnjakinje ispalili su najmanje tri hica iz vatrenog oružja u smjeru žrtvine obiteljske kuće.

Jedan metak probio je roletu i staklo prozora na spavaćoj sobi u kojoj se u to vrijeme nalazila žrtva, dok su dva projektila probila staklo prozora na spavaćoj sobi gdje je bilo njezino dijete, navodi policija u priopćenju.

Novac nisu uspjeli iznuditi jer je žrtva sve što joj se dogodilo prijavila policiji. Usto, kod 33-godišnjaka je pretragom, između ostaloga, pronađena i jedna ručno rađena puška zbog čega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

U policiji kažu da su uhićeni 36-godišnjak i 33-godišnjak u četvrtak navečer predani pritvorskom nadzorniku.

Motiv pokušaja iznude bio je plaćanje novčane kazne povodom prekršaja koji je utvrđen po carinskim službenicima u radu ugostiteljskog objekta, a koji je vlasništvo trgovačkog društva u kojem je osumnjičeni 36-godišnjak direktor i odgovorna osoba.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo