IZBJEGAO PLAĆANJE PDV-a

NAMJESTIO NATJEČAJ U ZAMJENU ZA KUHINJU Nagodio se bivši pomoćnik ministra obrane

Zagreb, 031210.Na zagrebackom Zupanijskom sudu pocele su zavrsne rijeci USKOK-a i obrane u aferi "kamioni", cime se blizi kraj desetomjesecnom sudjenju bivsem ministru obrane Berislavu Roncevicu i njegovom pomocniku Ivi Bacicu, optuzenima da su zlouporabom polozaja i ovlasti ostetili drzavni proracun za 10,2 milijuna kuna.Na fotografiji: Ivo Bacic.Foto: Ranko Suvar / CROPIX
 Ranko Šuvar / CROPIX

ZAGREB - Bivši pomoćnik ministra obrane RH Ivo Bačić zbog primanja mita osuđen je na zagrebačkom Županijskom sudu temeljem nagodbe s USKOK-om na uvjetnu kaznu od 11 mjeseci zatvora koju neće služiti ako u roku od tri godine ne ponovi kazneno djelo. Bačić također mora vratiti nepripadnu materijalnu korist od nepunih 10.000 kuna.

USKOK je Bačića teretio da je 2007. kao pomoćnik ministra u Upravi za materijalne resurse MORH-a nadležan za pokretanje postupaka javne nabave s predstavnicima jedne tvrtke dogovorio da će im “izaći u susret” u njihovim poslovnim odnosima s MORH-om kroz namještanje natječaja, odnosno javnog poziva. Zauzvrat je tražio da mu ta tvrtka kupi kuhinju po njegovu izboru. Bačić je tako za svoj stan u Zagrebu, tvrdio je USKOK, dobio kuhinju Elite vrijednu 52.221,97 kuna.

Međutim, ta optužba na koncu je ublažena na način da se Bačića više nije teretilo da je “dobio” cijelu kuhinju, nego samo da je nabavkom preko te tvrtke izbjegao plaćanje PDV-a, što je on i priznao.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:13