MESAR I DILER

Nećak narkobossa Skendera prijetio smrću policajcima iz svog Porschea

Kada su ga policajci pokušali legitimirati u Dugopolju dok je sjedio parkiran u skupocjenom Porscheu Gemballi, Ivan Skender je stao galamiti i zaprijetio da će baciti bombu i poubijati ih

Nećak bivšeg službenika SZUP-a i narkobossa Ivana Skendera, mesar na privremenom radu u Njemačkoj Cvjetan Skender (40) iz Lovreća je zaprijetio u utorak navečer policajcima da će ih poubijati bombom, kada su ga pokušali legitimirati u Dugopolju dok je sjedio parkiran u skupocjenom Porscheu Gemballi.

Solinski policajci su uočili Skendera oko 21.15 sati, parkiranog u Gemballi njemačkih nacionalnih oznaka na prometnici, 100-tinjak metara od benzinske crpke OMV. Prišli su mu kako bi ga legitimirali, no Skender je pomahnitao.

Stao je galamiti i zaprijetio da će baciti bombu i poubijati ih. Uhićen je zbog prijetnje i priveden u postaju na krim.obradu. Bili su u dilemi da li ga privesti istražnom sucu u Split, pa su kontaktirali suca Slavka Lozinu koji im je rekao da prijavu pdonesu redovnim putem.

No, priveli su ga na solinski prekršajni sud, gdje mu je zbog remećenja javnog reda i mira odmjereno 20 dana zatvora. Izjavio je da radi u Njemačkoj, a da u Hrvatskoj prebiva u Lovreću ili u Arbaniji na Čiovu.

O zaticanju Skendera je izviješten i prekršajni sud u Slavonskom Brodu jer su od 24. studenog izdali nalog da se utvrdi i priopći njegova adresa. Do sada je kazneno bio prijavljen tri puta, zbog teške krađe, prijevare i lažnog prijavljivanja kaznenog djela, sve tijekom 1991. godine od kada je njegov dosje do ovog utorka bio čist.

Cvjetanov stric Ivan Skender je u zajedničkoj akciji hrvatske i austrijske policije s trojicom suradnika uhićen u kolovozu 2003. godine sa dva kilograma kokaina, te na Zemaljskom sudu u Grazu osuđen na osam godina zatvora.

Skender, Milan i Zdravko Novak, te nizozemski državljanin Marko Mušterić, uhićeni su s kokainom vrijednim 150 tisuća eura u mjestu St. Veit am Vogau, oko 20 kilometara udaljenom od graničnog prijelaza Šentilj. U Hrvatskoj se Ivana Skendera do tada gonilo zbog trgovine oružjem. U garaži svog brata Nikole u Splitu je u rujnu 1998. godine čuvao 58 mina, 35 antena te 35 poteznih upaljača koje je namjeravao preprodati na Kosovu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:13