TRAGEDIJA U DOBROVCU

NEOPISIVA TUGA NAKON FATALNOG POŽARA Prvi susjed u suzama: 'Izvukao sam majku, a onda sam našao dječicu... Što će sad Dario bez njih, bili su mu sve...'

Mlada majka (26), sin (5) i kći (3) poginuli su u požaru koji je izbio u kuhinji, a onda se proširio
 Mladen Mirković / 034portal.hr / EPH

Neopisiva tuga zavladala je mjestašcem Dobrovac nadomak Lipika u srijedu oko 11 sati kad su u stravičnom požaru koji je izbio u obiteljskoj kući u Ulici hrvatskih branitelja život izgubili 26-godišnja Ivana Š. i njezino dvoje djece u dobi od tri i pet godina.

Iako su ih liječnici gotovo sat vremena pokušavali reanimirati, nije im bilo pomoći. Prvi susjed Ante K., koji je pritekao u pomoć nakon što je čuo Ivaninog supruga Darija kako zapomaže i plače, ne može se pribrati od šoka. Dario je naime u kobno vrijeme, dok se njegova obitelj borila za život, u pošti plaćao račune, a nakon povratka kući srušio mu se svijet.

Krvave ruke

- Protrnuo sam kad sam ugledao Darija u dvorištu kako se rukama hvata za glavu i viče: ‘Joj! Požar! Požar! Molim vas, pomozite!’ Otvorio je vrata kuće iz koje je sukljao dim. Uopće se nije snašao. Razbili smo stakla na prozorima. Navukao sam jaknu preko lica. Ušao sam u hodnik gdje je uz vrata ležala Ivana. Ruke su joj bile krvave. Uhvatio sam je za zglobove da je ne bih dodatno ozlijedio. Jedva sam je izvukao na dvorište i otrčao tražiti djecu. Odmah lijevo u sobi naišao sam na dječačića Sašu. Metar dalje na podu napipao sam i curicu, njegovu mlađu sestru, mislim da se zove Emilija. Srce mi je lupalo sto na sat. Pa ta su dječica bila crna. U isto vrijeme u dvorište su pristigli i drugi susjedi koji su pokušavali pomoći unesrećenima. Vjerujte mi, ja više nisam bio u stanju ništa. Preplavile su me emocije i nemoć - priča za Jutarnji list kroz suze Ante K., prvi susjed unesrećene obitelji. Bio je svjestan opasnosti u kojoj se i sam našao jer nije znao otkuda požar dolazi i može li doći i do eksplozije.

Išao platiti račune

Dodaje da nikome od pristiglih na mjesto intervencije nije bilo lako gledati u tri beživotna tijela.

- Koliko Darija nije bilo kod kuće i koliko je trajala borba za život poginulih, ne znam. Dječica su bila u pidžamama. Po tome što je Ivana bila uz ulazna vrata, a požar je navodno buknuo u kuhinji, zaključujem da je pokušavala pozvati pomoć. Možda se onesvijestila od opeklina.

Što će sada Dario sam bez obitelji. Ivana i djeca bili su mu centar svijeta. Kupio je kuću u našoj ulici prije dvije godine. Skromni su bili. Ona je radila na održavanju jednog staračkog doma, a on čistio bunare - opisuje okolnosti tragedije druga susjeda.

Dodaje da su njihova dječica svojim veseljem uvijek ispunjavala ulicu.

Očevid je trajao do sumraka

Ivana Radić iz požeško-slavonske Policijske uprave potvrdila je kako su u požaru smrtno stradali žena i dvoje djece. Riječ je majci (26) te njezinoj djeci u dobi od tri i pet godina. Više pojedinosti o uzrocima ove stravične tragedije bit će poznato nakon očevida kojim je do kasno poslijepodne rukovodio zamjenik županijskog državnog odvjetnika. ( Nikola Patković)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 10:52