POLICIJA TRAŽI VANDALA

NEPOZNATI PIROMAN ZAPALIO KONTEJNER ISPRED BANDIĆEVOG ULAZA Iza zagrebačkih vatrogasaca vatrena je noć: Gorjelo je na još pet lokacija

 
Kontejneri u Ružmarinki 15
 Zeljko Puhovski / CROPIX

Iza zagrebačkih vatrogasaca vatrena je noć - ponovno su na šest lokacija gasili zapaljene kontejnere za smeće, plastiku i papir.

Nepoznati vandal ili više njih prvo je zapalio u ponoć i 9 minuta u Ulici Ivana Rendića 28b dva kontejnera za smeće. Zatim je vatrogascima osam minuta kasnije stigla dojava i o požaru kontejnera u Ružmarinki 15.

Nakon pola sata pauze, nepoznati piroman odšetao je i do Bužanove ulice u kojoj stanuje zagrebački gradonačelnik Milan Bandić gdje je ispred kućnog broja 4, dakle pred ulazom u gradonačelnikov ulaz, zapaljen još jedan kontejner za smeće.

Pet minuta nakon toga stigla je nova dojava o plamtećem kontejneru za smeće ispred kućnog broja 3. Fišerove ulice, a u ponoć i 52 minute vatrogasci su gasili još i vatrenu stihiju u dva velika kontejnera s plastikom i papirom u Nodilovoj 11.

I onda je bilo mirno do 5.46 sati kad je stigla dojava o požaru smeća u kontejneru na Aveniji Gojka Šuška 2.

Vatrogasci su brzom intervencijom promptno gasili sve požare i tako spašavali automobile koji su se nalazili u blizini.

Je li u pitanju čisti vandalizam pa je netko iz dosade i obijesti uništavao gradsku imovinu i pritom "trenirao" brzinu vatrogasaca, ili je, pak, u pitanju poruka čelnom čovjeku metropole s obzirom na niz poteza koji već duže vrijeme "žuljaju" građane, nije poznato.

Zagreb, 050320. 
Ruzmarinka br.15. 
Nocas su na vise lokacija gorjeli kontejneri. 
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Zeljko Puhovski / CROPIX

Zagreb, 050320. 
Ruzmarinka br.15. 
Nocas su na vise lokacija gorjeli kontejneri. 
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Zeljko Puhovski / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:32