VATROGASCI INTERVENIRALI

PIROMAN NOĆAS HARAO ZAPADOM ZAGREBA, POTPALIO ČETIRI POŽARA Gorjeli su kontejneri za smeće, oštećena i tri automobila

 
Ilustracija
 Joško Šupić / CROPIX

Zagrebačke Gajnice noćas su u sat i pol četiri puta posjetili zagrebački vatrogasci.

Nepoznati vandal ili više njih je na četiri lokacije zapalio ukupno šest kontejnera za smeće, plastiku i tekstil pri čemu je vatrena stihija oštetila i tri automobila koji su bili parkirani u blizini.

Prvo je gorilo 34 minute poslije ponoći u Peruanskoj ulici gdje su dva kontejnera za plastiku i tekstil planula, a osim njih oštećena je i obližnja ograda.

Nakon jednosatne pauze, nova intervencija je uslijedila u Ulici Mahatme Ghandija gdje je piroman osim što je zapalio sadržaj u kontejneru u isti ubacio i petarde. Zatim je u 1,41 sati stigao poziv u pomoć i iz Argentinske ulice gdje se vatra s kontejnera za smeće proširila na jedno vozilo.

A tri minute prije dva sata ujutro stigla je dojava i da gori u Ulici Hrvatskih iseljenika gdje je ujedno pričinjena i najveća materijalna šteta – požar iz dva kontejnera za smeće oštetio je tri automobila.

Zagrebački vatrogasci su vrlo brzo ugasili sva četiri požara, a je li u pitanju revolt piromana zbog problema sa smećem diljem grada ili čista dokolica koju je na neprimjereni način na putu prema kući odlučio "utažiti", intenzivno istražuje policija očevidom koji je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:23