ILEGALNA MIROVINA

Niko Lozančić: Kršite norme međunarodnog prava i inatite se sa mnom

Niko Lozančić arogantnim pismima uporno prkosi sutkinji. Optužen je da je od Hrvatske deset godina primao 5248 kuna mirovine, a tvrdi da mu nije poznato zašto ju je dobivao

ZAGREB - Iako sam u svojem očitovanju na vaš raniji poziv najavio da se neću odazivati niti komentirati vaše pozive, vi ste ipak kršeći pozitivne norme međunarodnog prava i dalje nastavili inatiti se sa mnom - počinje još jedno pismo koje je Niko Lozančić (53), zastupnik Parlamentarne skupštine u BiH, poslao sutkinji Općinskog kaznenog suda nezadovoljan što mu šalje pozive za raspravu.

Lozančić je, naime, optužen da je deset godina od Hrvatske primao mjesečno 5248 kuna mirovine iako je kao zastupnik u Parlamentarnoj skupštini bio osiguran u BiH te je tako ilegalno stekao oko 600.000 kuna.

Ne traži si branitelja

Međutim, kada mu je sutkinja poslala prvi poziv za raspravu na kućnu adresu, uvrijedio se jer smatra da mu se poziv treba slati diplomatskim putem.

Nakon što mu je na kućnu adresu u Kaknju stigao i drugi poziv, sutkinji je očitao bukvicu da ne poštuje zakon te da u Bosni i Hercegovini nema nikakve nadležnosti.

- U prijašnjim očitovanju dobronamjerno sam vas podsjetio na način pozivanja osoba stalno nastanjenih izvan teritorija Republike Hrvatske. Vas to očigledno ne zanima niti ste opterećeni potrebom da postupate u skladu sa zakonom - navodi Lozančić i naglašava da ne namjerava angažirati branitelja.

Bilateralni sporazum

Međutim, zastupnik očito ne zna da odredba da se osobe nastanjene izvan Hrvatske pozivaju diplomatskom poštom ne vrijedi za BiH temeljem potpisanog sporazuma između dvije države.

U svom pismu Lozančić se pravda da mu nije poznato kako i zašto je dobio mirovinu u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:44