NUDIO 50.000 KUNA

NOVI DETALJI NARUČENE LIKVIDACIJE Petrinjac je atentat na svog dužnika naručio i prije dvije godine

Ili ga ubij ili ga dovedi da ga sam riješim, rekao je naručitelj plaćeniku. Prije dvije godine angažirao je dvojicu atentatora
 Neja Markičević / CROPIX

Sisački policajci uhitili su 46-godišnjeg Petrinjca i nad njim proveli kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubojstva u pokušaju.

Istražitelji su utvrdili da je da je Petrinjac tijekom srpnja u Petrinji 43-godišnjem muškarcu ponudio veći novčani iznos za ubojstvo 30-godišnjeg muškarca. Tražio je od njega da ubije 30-godišnjaka ili da ga dovede k njemu da ga sam ubije i za to mu ponudio veći iznos novca, kako doznajemo, više od 50.000 kuna.

Dugogodišnja zavada

Policajci su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uhitili naručitelja ubojstva te su ga uz kaznenu prijavu doveli pritvorskom nadzorniku Policijske uprave.

Kako doznajemo, to je već drugi slični pokušaj ubojstva 30-godišnjaka u režiji i organizaciji njegova 46-godišnjeg sugrađanina. Njih dvojica u dugogodišnjoj su zavadi jer stariji smatra da mu mlađi nije vratio novac koji mu je pozajmio. Sukobili su se i krajem 2013. godine, kada je 46-godišnjak također završio u pritvoru. Dana 23. prosinca 2013. godine, malo prije ponoći, prema dogovoru 22-godišnjak iz Petrinje dovezao je osobnim vozilom 30-godišnjaka u Reljkovićevu ulicu u Petrinji, gdje su ih u zasjedi čekali 46-godišnjak i 23-godišnjak s područja Petrinje.

Kada su došli na dogovoreno mjesto, 46-godišnjak je prišao vozilu sa suvozačeve strane ne dopuštajući 30-godišnjaku da iziđe iz vozila. Tada je 30-godišnjak silom izašao iz vozila odgurnuvši vratima automobila 46-godišnjaka koji je stajao kraj vozila držeći u ruci pištolj. Nakon toga su se fizički sukobili te su obojica pala na tlo.

Mladi napadači

U naguravanju je 46-godišnjak iz pištolja ispalio jedan hitac koji je pogodio stražnja vrata osobnog vozila, a 30-godišnjak je uspio pobjeći neozlijeđen. Baš kao i ove godine, organizator napada, 46-godišnji Petrinjac, i tada je kazneno prijavljen zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabave oružja i eksplozivnih tvari. I 22-godišnjak i 23-godišnjak kazneno su prijavljeni zbog dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:31