NEPRIHVATLJIVO PONAŠANJE

NOVI NAPAD NA LIJEČNIKE DOGODIO SE U OSIJEKU Pacijent je ušao u ordinaciju i počeo prijetiti, a kad su mu rekli da će zvati zaštitare, pobjegao je

 Vlado Kos / CROPIX

Svakodnevno stižu vijesti o napadima na medicinsko osoblje, a jedan takav slučaj dogodio se i u srijedu u Osijeku, javlja Glas Slavonije.

Do incidenta je došlo u vrijeme noćnog dežurstva u Klinici za ORL Kliničkog bolničkog centra Osijek, gdje su u srijedu oko 23.30 napadnuti liječnica, medicinska sestra te nekoliko drugih članova bolničkog osoblja.

Predstojnik Klinike doc. dr. sc. Hrvoje Mihalj kaže kako su takvi slučajevi sve češći.

'U srijedu se dogodio verbalni napad kada je jedan pacijent napao našu liječnicu i medicinsku sestru. Pacijent im je prijetio, a kada su rekle da će pozvati zaštitare, pobjegao je. U četvrtak ujutro odmah sam poslao dopis Hrvatskoj liječničkoj komori i Ravnateljstvu bolnice, jer im moramo prijaviti svaki napad, verbalan ili fizički. Ako ih ne prijavimo, nego samo između sebe o tome razgovaramo, nitko neće ni čuti za takve probleme i nasilni će pacijenti misliti da je takvo ponašanje prihvatljivo, a nije ni u kojem slučaju. Imamo mi i ozbiljnijih slučajeva od ovoga.'

Glasnogovornik Policijske uprave osječko-baranjske Darijo Premec rekao je da su odmah nakon dojave policajci su otišli u bolnicu i trenutno traju 'provjere na terenu'.

Vlatko Kopić, dr. med. dent., zamjenik ravnatelja Kliničkog bolničkog centra Osijek, kaže kako Ravnateljstvo također osuđuje ovaj događaj.

'Osuđujemo kako ovaj tako i sve druge napade na zdravstvene djelatnike. Krajnje je vrijeme da se stane na kraj tome i da se zdravstveni djelatnici i zakonski zaštite na svom radnom mjestu od bilo kakvih napada. U bolnici imamo svoju zaštitarsku službu, koja je u srijedu navečer odmah reagirala, a mi smo zvali MUP', kaže doktor Kopić za Glas Slavonije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 00:40